Mijlocul de a fi original: sinceritate absolută

Fără sinceritate nu faci nimic. Oricât vei fi de iscusit şi de şiret, oricât vei şti să ticluieşti şi să sulimeneşti minciuna – ea rămâne tot minciună. Vei înşela pe un om, o generaţie, două, dar timpul… pe el nu-l vei înşela.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 20 Comments
 1. Madalush says:

  Pentru unii se dovedeste a fi imposibil, nu greu! Mie mi se pare mai greu si mai complicat sa minti, si sa tot minti…. pana ajunge sa fie dificil sa nu te incurci in propriile neadevaruri!

 2. Rox says:

  Spunând mereu adevărul, avem numai de câștigat. Ideea este să ne și asumăm cele spuse indiferent care vor fi consecințele. Repet, dacă este un adevăr, vom avea numai de câștigat.
  Duminică frumoasă happy

 3. florin says:

  E greu in lumea in care traim sa spunem mereu adevarul…din pacate.

  • Rox says:

   Dacă ești un om responsabil cu respect față de tine și de ceilalți, te asigur că nu este greu deloc. Te rog, nu lua aceasta ca pe o jignire deoarece nu asta îmi este intenția.

   • addicted says:

    Tin minte ca-mi spunea o prietena ca un amic de-al ei se alimenta cu minciuni. Daca manca si era intrebat ce mananca, nu zicea adevarul, in loc de oua zicea cartofi si etc. Mintea in continuu fara rost.

 4. căpcă1 says:

  ete, sanchi! o minciuna buna, la vremea ei, daca nu te scoate, măcar îţi dă timp de fugă !!! buei, nu vă mai daţi atât de oneşti, cu toţii am minţit şi-o să mai minţim !
  ziceţi că nu: atunci, de câte ori îi spuneţi unuia, care vă calcă pe nervi, ce părere aveţi despre el ? cum evitaţi unele invitaţii la care nu vreţi să ajungeţi ? şi câte şi mai câte! dar , ştiu, aşa e de bon ton, cu toţii suntem sinceri, oneşti, mari iubitori de frumos şi de adevăr şi, nu, nici unul nu ne scărpinăm în coor !

  • addicted says:

   Nu a pretins nimeni ca e un sfant si nu s-a dat nimeni mare impatimit a adevarului pt ca toti mintim .. Ziceam doar ca nu e ok si ca orice se poate afla asa ca mai bine sa fii sincer de la bun inceput

 5. Angel says:

  Mai pacat si mai trist e atunci cand ne mintim pe noi.

 6. gaby_d says:

  Total nu poti fi sincer niciodata. Oamenii nu suporta adevarul, realitatea, vor linguseala si lauda.
  Sinceritatea-mi aduce mereu necazuri si interpretari fel de fel.
  Cand esti sincer esti luat drept invidios si rautacios
  .De multe ori ti se opresc cuvintele pe buze fara sa iti poti exprima parerea de frica ca vei genera un scadal.
  Si chiar daca-l generezi vei iesi tot sifonat pentru ca majoritatea oamenilor simpatizeaza cu o realitate eronata, asa cum le pica lor bine…

  • addicted says:

   Adevarat. Oamenii oricum au prostul obicei de a rastalmaci cuvintele si de-a intelege doar ce vor din ceea ce spui si da, multora le place sa fie mintiti in fata si-ti urasc adevarul cand il expui.

 7. Pato Basil says:

  te minti pe tine cand te folosesti de trucul asta! poti sa devii cineva cine nu esti daca intri in astfel de jocuri…

Leave a Reply

Your email address will not be published.