Între compromis moral şi educaţie forţată ..

Care e pentru voi scara de valori internă? În ordine aleatoare: familie, supravieţuire, prietenie, morală !?

Eu fac ce sigur vor face şi alţii, voi desena un cerc în interiorul căruia dansează haotic: familia, prietenii, morala şi-l voi numi: conveţuire/supravieţuire


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 20 Comments
 1. Delius says:

  Acel cerc ar trebui sa contina si alte valori…

 2. Diana says:

  Pentru familie și prietenia adevărată nu ar trebui să sacrificăm orice? Propria supraviețuire, morala?
  Sunt oameni care își pun la bătaie propria supraviețuire îngrijindu-i pe cei dragi care sunt dragi, nemaiavând grijă de ei înșiși. Oare donând un organ cuiva drag, nu îți pui la bătaie supraviețuirea.

  Și my old time favorite… cel drag e grav bolnav, poate chiar propriul copil… operația constă enorm de mult. Nu ai banii ăștia. AI putea să faci campanii umanitare și să aștepți să strângi banii ăștia… dar s-ar putea să dureze mult și să moară. Sau accepți oferta unui milionar de a te culca cu el, pentru a avea banii imediat și a salva persoana dragă.

  Topurile astea nu valorează nimic… totul se schimbă în funcție de situație, mai ales în situații limită.

  • addicted says:

   Nu pentru toti astea se leaga si multi desi spun ca se tin de aceste valori sunt departe de a si demonstra asta cand este cazul.

   • Diana says:

    Nu asta e rău.
    E rău că judecă pe alții care nu au avut norocul lor, au ajuns în situații limită. Și îi blamează în cel mai urât fel.
    Mulți trăiesc într-o existență mediocră și se cred superiori, pentru că nu au dat încă de situațiile limită care te coboară sau te ridică.

 3. florin says:

  Familie,prietenie,supravietuire,morala.Scurt si la obiect.big grin

 4. Roscata says:

  supravietuire, familie, morala, prieteni

 5. Torden says:

  au!… dar stiu ca lovesti bine (cu intrebari), nu stai happy
  In ceea ce ma priveste… mmm… lucrurile tin mult de partea morala. Si daca se intampla vreodata sa sacrific latura morala pentru cineva din familie sau prieten, si nu se ridica la nivelul sacrificiului macar dupa aceea… hmm… sunt mari sanse sa ma indepartez de omul respectiv. Stii… faza aia de la sfarsitul lui “Saving private Ryan” – “…earn it”.
  Supravietuirea? F**k it. Daca e pentru o cauza buna, nu prea imi pasa mie de supravietuire. Am mai facut lucruri primejdioase fara sa gandesc, pentru ca… asa sunt.

 6. Creve says:

  La mine principiile nu țin de familie. Pentru mine principiile reprezintă codul moral. Bineînțeles că familia are un loc extrem de important. Înseamnă aproape tot. Să nu-l uităm pe Dumnezeu. O să sune poate nebunesc dar Dumenzeu este deasupra familiei. Din fericire El e de partea ta și a familiei happy Mi-e greu să vorbesc despre principii. E mai ușor să le trăiești happy Oricum în unele cazuri lumea nu te înțelege când îți expui principiile happy

 7. degetaru' says:

  supravietuire,morala,famlie,prietenie

Leave a Reply

Your email address will not be published.