Durerile de cap. De ce ne doare capul mereu

Știați că dușul cald și plăcut de dimineață poate duce la apariția durerii de cap? Se consideră că schimbările de temperatură afectează tensiunea sanguină, inclusiv în creier, provocând o durere ascuțită în frunte, care atinge punctul culminant la 30 – 60 de secunde de la declanșare.

Printre cauzele durerilor de cap se număra și…. șunca. Șunca are în structura sa tiramină și conservanți care sporesc afluxul de sânge către creier, declanșând durerea. Spre deosebire de migrena clasică resimțită în câte o parte a capului, durerea de cap cauzată de aditivii din alimente se simte în ambii lobi. Tiramina se regăsește cel mai mult în alimentele care au fost conservate (afumate, murate, marinate sau fermentate), incluzând brânză, mezelurile, ciocolată, dar și anumite fructe ca ananasul și bananele.

 

Aveți grijă, descoperiți sursa durerii înainte administrării unui tratament medicamentos!

 


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 6 Comments
 1. NightOn says:

  E cam greu de descoperit sursa durerii deoarece o durere de cap poate avea multe cauze. Bine, în mare ne-am putea da seama dacă am sta să ne gândim ce am mâncat sau poate am stat într-un loc unde este aer condiționat etc.

 2. Cris-Mary says:

  crying Ador dusul dimineata .. e una din placerile mele crying

 3. Peter says:

  Ştii vorba… tot ce-i bun pe lumea asta ori face rău, ori e interzis, ori se termină prea repede (mai era o variantă cu… ori îngraşă…winking happy

 4. Roscata says:

  Bine de mine ca nu crap sunca si nici nu fac dusuri dimineata, doar seara laughing
  Durerile mele de cap cred ca au alta istorie laughing big grin

Leave a Reply

Your email address will not be published.