Sfaturi utile: Cum combaţi răceala

A venit cu drag şi spor anotimpul strănuturilor, a colecţiilor de serveţele, pe scurt anotimpul răcelilor. Frigul domină atât în exterior, cât şi în interiorul organismului de aceea trebuie să avem mai multă grijă de noi. Alimentele trebuie să fie calde, consistente, sărate şi condimentate sau îndulcite suficient, nu excesiv!

Un desert benefic sistemului respirator dar şi gustos savurat de mine in anotimpurile reci este mierea cu scorţişoară ce combate tusea. Dacă vă confruntaţi cu o răceală obişnuită, fără grave complicaţii, ar fi indicat să luaţi o lingură de miere călduţă amestecată cu un sfert de linguriţă de scorţişoară pudră timp de trei zile. Luaţi acest remediu din două în două ore. Este dovedit de mine şi nu numai că vindecă majoritatea cazurilor de tuse cronică, răceala şi-n plus de astea, curăţă sinusurile!

Deasemenea, dacă nu dormiţi bine, tot mierea vă poate face bine. Se pot elimina insomiile atunci când se amestecă o linguriţă de miere într-un pahar cu lapte. Insomniile mai pot fi îndepărtate şi cu un amestec de două linguriţe de miere într-o ceaşcă de ceai de muşeţel!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 12 Comments
 1. Max Peter says:

  Aha, despre răceala asta era vorba…
  Îţi recomand să ai grijă, eu cât am fost puşti le-am tot tratat cu indiferenţă, iar acum am început să le simt, accentuându-se sensiiblitatea la frig şi la tot ce-i prea rece.

  • addicted says:

   A mea raceala este una usora fara complicatii si ma mira faptul ca am prins-o pentru ca de mierea de albine si de ceaiuri nu ma dezlipesc de N saptamani dar na cu atatia oameni in jur care stranuta si tusesc incep sa cred ca degeaba am eu grija de mine daca cei din jur nu au grija de ei si stranuta in voie fara a-si duce mana la gura.

 2. ioly says:

  Nu stiam de combinatia miere cu scortisoara si culmea e ca imi plac amandoua deci le voi folosi nu numai la nevoie tongue

 3. Jteph says:

  Cel mai uşor combaţi răceala dacă nu te molipseşti. Eu recomand cu drag 1 plic de Theraflu/zi, timp de 3 zile pentru profilaxie.

 4. Adri says:

  Nu-mi place scortisoara, dar miere mananc borcane intregi in sezonul rece happy.

 5. Creve says:

  Eu citisem inițial ”cum combinăm răceală” laughing) Până acum nu am răcit pe vremea asta. Eu răceam la 30 de grade laughing)

 6. Diana says:

  Eu zic că unii, mai ales unele, ar putea să înceapă întâi cu îmbrăcatul mai gros. laughing

Leave a Reply

Your email address will not be published.