Alimente ce dau dureri de cap

Dacă vă confruntaţi frecvent cu dureri de cap poate ar trebui să nu vă grăbiţi atât de tare spre farmacie ci spre… frigider pentru că există numeroase alimente care pot să declanşeze acest simptom. Studiile arată că aproximativ jumătate dintre români suferă de dureri de cap cel puţin o dată pe lună, iar majoritatea se confruntă cu această problemă săptămânal. Durerile de cap frecvente pot reprezenta un semnal de alarmă care nu trebuie lăsat netratat pentru că “pot produce alterări anatomice şi reprezintă un factor de risc pentru accidentul vascular cerebral”, explică dr. Armand Frăsineanu, specialist în neurologie la Spitalul Colentina din Capitală.

Iată alimentele care pot ne dau ,la propriu, dureri de cap:

1. Vinul roşu sau alte băuturi alcoolice

2. Iaurtul sau alte produse lactate

3. Bananele

4. Citricele

5. Stafidele sau alte fructe uscate

6. Afumăturile

7. Brânza mucegăită

8. Ciocolata

9. Produsele care conţin grâu

10. Orice produs care conţine conservanţi.

Aşadar evitaţi alimentele care aţi constatat că vă declanşează durerea de cap, respectaţi un program al meselor pe parcursul zilei şi nu săriti peste micul dejun, prânz şi cină. Deasemenea, somnul trebuie să aibă întotdeauna prioritate şi să respecţi cât de cât un program bine stabilit

 


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 11 Comments
 1. Torden says:

  mmm happy… bine de stiut happy

 2. Diana says:

  Și eu săraca… bag atâtea lactate în mine. laughing

  • addicted says:

   Eu nu sunt asa buna prietena cu lactatele. Imi place de ceva vreme sa mananc dimineata, dar nu in fiecare dimineata, lapte cu fulgi de grau sau porumb, imi place smantana si branza cottage.

 3. LIlly says:

  eu am observat ca am doare capul daca nu mananc paine big grin

 4. Cris-Mary says:

  Chiar aveam o durere de cap si nu stiam ce si cum sa vedem ce am mancat happy

  • addicted says:

   Fa o analiza a lucrurile ce le-ai mancat astazi si ai sa observi ca sigur ceva ti-a daunat, asta daca e o durere de cap aparuta fara motiv, adica nu esti suparata, stresata, bolnava etc.

 5. Loryloo says:

  Eu sincer nu am observat dureri de cap de la vreuna din cele de mai sus, desi mananc foarte des lactate si banane. Nu suport in schimb afumaturile, branza mucegaita, stafidele, fructele uscate, nu beau vin, asa ca am redus oricum destul de multe de pe lista laughing

 6. tratamenet naturiste…

  […]Alimente ce dau dureri de cap | touchofadream.ro[…]…

Leave a Reply

Your email address will not be published.