Banii nu aduc fericirea!?

Stim cu totii vestita replica insa eu nu am ajuns sa fiu atat de bogata incat sa ma pronunt. Intradevar, banii sunt cel mai mare „drog” al societatii, al oamenilor. De aici apar personele parsive, doritoare de mai mult si mai mult, apar acele „calcari peste cadavre” pentru o mana de bani, apare egoismul, aroganta…  Un studiu foarte interesant a fost realizat asupra persoanelor care au castigat sume fabuloase la loterie. Se pare ca starea de fericire a acestora nu dureaza decat 5 ani, apoi, fericirea revine la cote normale!

Oamenii care spun ca banii nu aduc fericirea, nu ii cheltuiesc cum trebuie, spunea un slogan al campaniei Lexus. Banii inseamna o promisiune, promisiunea unei vieti lipsite de griji, promisiunea fericirii de aceea mereu zic, cu banii nu iti poti cumpara fericirea( ACEA fericire ) dar e clar un lucru, iti poti cumpara un iaht in care sa suferi! happy

Asadar, voi ce credeti, banii aduc fericirea?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 15 Comments
 1. Banii îți aduc o stare de liniște. Dacă îi ai îți lasă mai mult timp liber pentru pasiuni!

 2. NightOn spune:

  Îți oferă o stabilitate și înlătură grija zilei de mâine. Exact cum spune și Mihaela, aduc o stare de liniște într-o oarecare măsură. Ideea este că trebuie avut măsură, banii se țin în buzunar, nu în cap winking Știu sigură că înțelegi ce vreau să spun.

 3. ella spune:

  Nu banii aduc fericirea, ci numarul lor happy Acum glumesc insa cred ca in mare parte, e adevarat. Nu ai cum sa zambesti, daca nu ai bani sa iti platesti facturile, sa iti achiti ratele sau daca nu ai ce sa le pui copiilor pe masa. Nu ai cum sa zambesti cand te uiti ca trec anii si tu nu iti permiti nici macar o zi de concediu.

  In urma cu multi ani (vreo 10) ma bateam cu pumnul in piept si spuneam ca banii nu aduc fericirea. (Atunci aveam o situatie financiara.. normala). Acum, cand situatia financiara nu mai e atat de ok, pot sa spun ca banii, daca nu aduc neaparat fericirea, iti aduc o stabilitate sau o liniste sufleteasca.

 4. Diana spune:

  Fericirea e un lucru complex și are multe forme.
  Fericirea vine din oameni, din lucruri, din bani, din sentimente, din realizări, din împliniri, din multe lucruri. Singura problemă apare când exagerezi patologic cu o anumită fericire sau o anumită sursă a fericirii.

  • addicted spune:

   Adevarat,pentru fiecare dintre noi fericirea imbraca o alta forma si au alta culoare, pentru unii aceasta mare fericire are culoarea verde iar forma… forma banilor. happy

   • Diana spune:

    Nu depinde de fiecare om.
    Asta cu banii se aplică la toți.
    Pentru unii fericirea e să cumpere o mașină, pentru alții să cumpere medicamente pentru părinții bolnavi.
    Toți am fi fericiți dacă un om drag s-ar îmbolnăvi grav cineva drag și am avea zecile de mii de euro pentru o operație.
    Toți ne bucurăm când cumpărăm ceva… uni haine, alții ceaiuri, unii vile, alții când au în sfârșit bani să mănânce mai mult decât pâine într-o zi.

    Nu e neapărat ideea de bani în sine, că ei puteau să nu existe și să facem troc. Dar dincolo de orice lucrurile materiale, într-un fel sau altul, tot influențează fericirea oricui. Că nu trăim într-o lume pur spirituală.

    • addicted spune:

     Pai nu vorbeam in prima instanta de bani, vorbeam de fericirea ce vine din lucruri, sentimente…
     Eu fac parte din oamenii ce-ar fi fericiti de-ar avea indeajuns de multi bani incat sa scate realmente de griji, sa-i scape pe cei din jur de griji, fac parte din oamenii pt.care banii aduc fericirea!

 5. Lilly spune:

  ne invartim intr-o lume guvernata de bani si vad ca cei care au bani sunt fericiti
  o sa dau si eu un exemplu monden: vanghelie versus Niculescu Mizil – 120.000 de euro cheltuiti intr-o saptamna
  inca nu-mi revin cand aud asemenea sume, si 40.000 a costat mancarea. Doamne cum pot manca de 40.000 de euro ?sau ce pot manca de banii astia? ca eu cu bani astia mi-as lua un apartament sau o supermasina big grin
  si ca sa raspund concis Banii aduc fericirea si o si intretin big grin

  • addicted spune:

   Presa mai si exagereaza, asta o stim cu totii, de aceea tind sa nu cred chiar tot ce scriu. Eu nici de as avea toti banii din lume nu m-as baga la astfel de mancaruri, tot la ceea ce-mi place as ramane. laughing

 6. pinguu spune:

  nu pot sa spun ca sunt matrialista. dar banu, e mult prea important!

 7. Peter spune:

  Eu spun categoric nu. Am cunoştinţe care sunt pline de bani, dar uite că uneori tânjesc după vremurile când nu-i aveau. Pentru că banii nu aduc numai mult dorita bogăţie, ci şi o sumedenie de griji.
  Poate că e bine să ai bani – ceva mai mulţi, dar nu prea mulţi. Dacă totuşi te pomeneşti cu o pleaşcă pe cam, ia-ţi un administrator de nădejde, care să câştige un procent din ce „înmulţeşte”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *