Zodiile şi sefii

Seful Berbec

Replica lui: ,,Nimeni nu are dreptate in afara de mine!” S-a nascut pentru a fi lider, pentru a conduce masele, pentru a organiza si pentru a spulbera concurenta. Ascensiunea catre varful ierarhiei vine aproape de la sine. Odata instalat in fotoliul directorial, va uita de imprudentele si avantul care l-au impins pana aici. Dintr-odata se va transforma intr-o ,,caracatita”, ale carei tentacule vor cauta, simultan, sa tina lucrurile sub control.

Seful Taur

Replica lui: ,,Nu ma satur niciodata de un lucru bine facut!”. In acest post inspira intotdeauna incredere, devenind indispensabil, atat pentru subalterni, cat si pentru persoanele situate ierarhic deasupra sa. Cea mai mare calitate a lui este aceea de a impune respect aproape de la sine. Tine foarte mult la calitate si prefera sa isi petreaca timpul liber muncind cot la cot cu angajatii pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Seful Gemeni

Replica lui: ,,Ca sa fii sef trebuie sa cunosti cel putin la fel de multe ca subordonatii tai” Se afla intr-o continua agitate de cand intra pe usa, pana cand pleaca. Are mii de idei, pe care incearca sa le concretizeze simultan si, ca un circuit suprasolicitat, scoate scantei si fum. Foarte rar duce treburile pana la capat. Tinde sa isi supraincarce programul cu sarcini pe care crede ca le poate rezolva mai bine decat ceilalti, nereusind sa faca mare lucru.

Seful Rac

Replica lui: ,,Totul se masoara in bani!” Situatia financiara este o obsesie de care nu va scapa nicioadata si care provine din nevoia lui de securitate. Este o persoana constiincioasa, munceste mult si pretinde acelasi lucru de la subalternii sai. Noteaza toate contraventiile si toate eforturile lor, fara ca ei sa stie. Nu uita nimic, si recompenseaza pe masura: cu o prima sau cu o concediere, in functie de caz.

Seful Leu

Replica lui: ,,Sa nu uiti niciodata ca eu sunt seful aici!” Dinamic, cordial, foarte bun organizator, Leul pare facut pentru aceasta functie. Se asteapta de la subalterni sa aiba aceleasi calitati ca si el, fara insa a-si uita pozitia. Sensibil la linguseli, devine foarte agresiv cand ceilalti ii sifoneaza mandria, chiar si aluziv.

 Seful Fecioara

Replica lui: ,,Progresele se inregistreaza incet, dar bine!” Este singura zodie care nu este facuta pentru ,,sefie”. Fecioara este mai degraba un bun executant. Asta pentru ca ii lipsesc maleabilitatea si capacitatea de sinteza. Altfel, are toate calitatile necesare pentru a progresa profesional. Daca se trezeste in acest post, se va concentra la castiguri mici, dar sigure.

Seful Balanta

Replica lui: ,,Pot invarti PamantuI din scaunul de la birou.” Postul de conducere ii vine ca o manusa. Astfel isi poate pune in valoare toate calitatile sale: inteligenta, inventivitatea, prudenta, clarviziunea. Balanta nu e de parere ca a fi eficient inseamna a te agita, a tipa la subalterni, si a face ordine cu batul printre ei. Marele defect al ei este ca are probleme in a lua o decizie, iar cand aceasta, aleasa in ultimul moment, da gres, este, bineinteles vina altcuiva.

Seful Scorpion

Replica lui: ,,Nimic nu se intampla fara stirea mea! Nimic!” Este un post care i se potriveste foarte bine. Inspira, prin atitudinea sa, foarte mult respect si autoritate. Este la curent cu tot ce ,,misca” in institutia pe care o conduce. Cunoaste personalul pana in cele mai mici detalii si filtreaza fluxul de informal cu o lejeritate incredibila.

Seful Sagetator

Replica lui: ,,Sunt sef? A…ok!” Nici nu-i se potriveste, nici nu ii displace. Acea postura nu ii va schimba comportamentul fata de ceilalti angajati. Va ramane acelasi tip entuziast, dinamic, bine dispus. Isi va spune deschis opinia fata de un project sau altul, cu riscul de a jigni sau a demoraliza. In general va fi un sef prietenos (desi are momentele lui de nervozitate si irascibilitate), cam superficial, dar care isi ia foarte in serios atributiile.

Seful Capricorn

Replica lui: ,,Mie sa-mi vorbiti cu dumneavoastra!” Eficienta sa este de acum proverbiala. Impune o anumita eticheta la locul de munca. Nu permite familiarisme, da ordine pe un ton calm, in cel mai rau caz preocupat. Pare genul de persoana care are totul sub control. Nu se dezechilibreaza usor, nu intra in panica, si asta pentru ca este foarte organizat si putine lucruri ii iau prin surprindere.

Seful Varsator

Replica lui: ,,Vreau sa fiu doar propriul meu sef!” Nu se va bate cu nimeni pentru un post de conducere. Acesta implica rutina, o groaza de responsabilitati sj program fix, iar el vrea sa vina si sa plece cand simte nevoia. In general, este un sef ciudat: foarte apropiat de subalterni, ii stimuleaza asigurandu-i de toata increderea sa si scotand la iveala ce e mai bun din ei. Misterios si prietenos in acelasi timp, poate da ordine aparent bizare, dar care duc la rezultate surprinzator de bune.

Seful Pesti

Replica lui: ,,Nu vreau sa fiu deranjat! Nu exist!” Nu e facut sa conduca, dar asta nu inseamna ca odata ajuns in acest post nu va da randament. Deseori are tendinta sa se izoleze, iar ceilalti, nevazandu-l cu zilele, pot crede ca ,,vegeteaza” in functie. Dar asta nu e nici pe departe adevarat. El conduce cu tact si blandete, fara sa para ,,mana de fier”. Nu e bine sa contezi insa pe aceasta blandete.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 14 Comments
 1. Mihaela says:

  Seful meu e rac si intr-adevar, se potrivesc toate. happy Exact asa e! tongue

 2. Roxana says:

  Sunt o caracatitaaa, sunt o caracatitaaa laughing)

 3. Roxana says:

  Cred ca in general femeile sunt mai ” caracatite ” asa … vor sa tina ele sub control totul hee hee

 4. Șefa mea e în zodia Taur, și i se cam potrivește.
  Dar eu ca șef, eu sunt în zodia Balanță, mi se potrivește ”ca o mănușă” tot tot ce se spune acolo” laughing

 5. Diana says:

  Aici le zice bine… clar nu sunt făcută pentru șefie, deși pot fi o mână dreaptă organizatorie bună. laughing

Leave a Reply

Your email address will not be published.