“Prietenele tale intotdeauna vor fi aici!”

Mi-a trimis ieri Diana o povestioara pe cat de frumoasa pe atat de ancorata de realitate, o povestioara care m-a dus cu randul la anumite persoane din trecutul meu… Am parcurs rand pe rand in gand etapa cu etapa si am realizat ca oricat te-ai chinui sa fii acolo pentru cineva, sa il redresezi, sa ii deschizi ochii aratandu-i ca/cat greseste, ca oricat de strans ai fi de cineva, sentimentele ,PER COMPLET, nu vor fi NICIODATA impartasite. Iata povestioara ce poate ajunge si-n privirile persoanelor care uita, care pleaca, care dezamagesc:

” Pentru prietenele mele 

  O femeie statea asezata pe canapea, band ceai cu gheata cu mama sa. In timp ce vorbeau despre viata, casatorie, responsabilitati si obligatii ale adultilor, mama, invartind cuburile de gheata din pahar, se uita fix la fiica sa.

“-Niciodata sa nu-ti uiti prietenele”, o sfatui, invartind frunzele de ceai din fundul paharului. Ele vor deveni de fiecare data mai importante odata cu trecerea timpului. Nu conteaza cat de mult iti iubesti barbatul, nu conteaza cat de mult iti iubesti copiii pe care ii ai, vei avea nevoie de ele. Aminteste-ti sa iesi cu ele mereu, sa faci lucruri impreuna cu ele. Aminteste-ti ca atunci cand spun prietenele tale, ma refer la TOATE femeile, prietenele tale, fiicele tale si toate celelalte femei care sunt legate de tine. Vei avea nevoie de ele. De femei intotdeauna vom avea nevoie”.

Ea si-a ascultat mama. A mentinut contactul cu prietenele ei si odata cu trecerea timpului si-a facut si mai multe prietene. Conform celor ce s-au petrecut, una dupa alta, ea a inteles tot mai mult la ceea ce se referea mama ei. La fel cum timpul si natura isi prezinta schimbarile si misterele in viata unei femei, adevaratele tale prietene se vor pastra intotdeauna.

Dupa 40 de ani de viata pe lumea asta, am invatat urmatoarele:

Timpul trece. Viata se traieste. Distantele despart. Copiii cresc. Serviciile vin si pleaca. Pasiunea se micsoreaza. Barbatii nu fac intotdeauna ceea ce se presupune ca ar trebui sa faca.Inima se rupe.Parintii mor. Colegii uita favorurile primite. Cariera sau profesia se termina.

DAR…. Prietenele tale intotdeauna vor fi aici, nu conteaza cat timp si cate mile exista intre voi. O prietena niciodata nu este prea departe ca sa ajungi la ea cand ai nevoie de ea.

Cand trebuie sa mergi pe un drum singuratic si trebuie sa o faci pentru tine insati, femeile din viata ta vor fi in jurul tau, indrumandu-te, rugandu-se pentru tine, impingandu-te, intervenind pentru tine si asteptandu-te cu bratele deschise la sfarsitul drumului. Uneori, chiar calcand regulile, vor merge alaturi de tine sau vor veni sa-ti usureze incarcatura.

Prietene, fiice, bunici, mame, surori, soacre, nurori, cumnate, nepoate din partea copiilor, matusi, verisoare, nepoate din partea fratilor, sunt o binecuvantare in viata ta ! In fiecare zi continuam sa avem nevoie de ele. “

Din pacate NU toate prietenele iti vor fi INTOTDEAUNA aproape!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 6 Comments
 1. Mihai says:

  O fi valabil şi pentru prieteni? tongue

 2. Cris-Mary says:

  uofff..de ar fi asa ..numai ca uneori prietenele tale isi uita prietenele si tu te trezesti ca tragi sa fi prieten cu un om care nu mai vrea sa fie asa prieten cu tine..

  • addicted says:

   Exact. Iti dai interesul, esti prezent acolo si tragi si tragi vorba ta ca sa fii prieten cu cineva care nu vrea sa mai fie prieten cu tine. Ce se intampla cand ii spui ca toate astea-ti pica aiurea? Totul cade tot in capul tau. happy

 3. vienela says:

  Mereu atingi acest subiect, atat de dureros pentru mine. Cand spun prietene, gandul imi fuge iar la cea in care am crezut si care acumnu vrea sa mai fie ceea ce era(sau ce credeam eu ca este).

  • addicted says:

   Stiu, crede-ma ca stiu, acolo dar nu numai acolo imi zboara si mie mintea insa nu ma mai atinge atat de tare. Cu timpul vei ajunge si tu ca mine si cu timpul amandoua vom ajunge sa ne aducem aminte doar cu zambetul pe buze de ce-a fost! happy

Leave a Reply

Your email address will not be published.