Ultimile 3 dorinte

Inainte de a muri, Alexandru cel Mare si- a chemat generalii şi si-a spus ultimele trei dorinte.

1. Sicriul sa fie dus pe umerii celor mai buni medici ai vremii.
2. Comorile dobândite [argint, aur, pietre preţioase], sa fie risipite pe tot drumul pana la mormânt.
3. Mâinile sale să atarne in afara sicriului, sa poata fi vazute de toti.
Unul dintre generalii sai, surprins de aceste dorinţele neobişnuite l-aîntrebat pe Alexandru care sunt motivele acestor dorinte.

Alexandru a explicat:1. Vreau ca medicii cei mai eminenţi ai vremii sa-mi duca sicriul ca in felul acesta sa arate tuturor cat de neputinciosi sunt in fata mortii.

2. Vreau ca pamantul să fie acoperit de comorile mele pentru ca toată lumea sa poata vedea că toate comorile ce le castigam aici pe pamant, aici raman.

3. Vreau ca mâinile mele să atarne în aer goale, pentru a permite oamenilor să vadă că vom pleca cu mâinile goale,asa cum am venit, atunci cand se termina tezaurul cel mai de pret – Timpul.

Timpul este viata noastra. Cel mai bun cadou pe care il poti da cuiva este timpul tău! Şi tu daca ai intuitie, vei intelege de ce ai primit acest TEZAUR!

multumesc Diana pentru purul adevar!

Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 10 Comments
 1. Ioly says:

  Mi-a placut,multumesc ca ai impartasit-o cu noi!

 2. Anonymous says:

  …frumoasa si adevarata lectie de viata!Daca ai ceva valoros de daruit nu se mai verifica ultimele doua: un pictor nu-si arunca tablourile, un arhitect nu-si arde cladirile, un compozitor nu-si rupe lucrarile,etc…si nu pleci cu mainile goale de pe lumea asta decat daca nu cumva ai trait degeaba!In plus, ce-i mai de pret nu-i niciodata la vedere!!!!!!!!!!!!!Adica timpul…sufletul…credinta….speranta! Mi-am dat un refresh la suflet!Multumesc

 3. vienela says:

  Purul adevar se ascunde in aceasta povestioara. Acum vezi de ce nu alerg dupa comori? Si de ce le risipesc imediat, cand le gasesc? laughing

 4. Cris-Mary says:

  Wow, habar nu aveam. Multu fete kiss

Leave a Reply

Your email address will not be published.