Stampilat si etichetat!

 Nu putine au fost momentele in care am observat ca am primit diferite etichete pentru felul cum ma port, cum gandesc, cum reactionez, pentru lucrurile pe care le-am trait, le-am facut in trecut si pentru ceea ce fac in prezent!

Stupida etichetare ,nu stiu cum se facea, ca venea fix de la cei care ma cunoasteau cel mai putin. Cei care imi stampilau fruntea nu interactionau zilnic cu mine si ma prindeau rarisim si atunci in diferite pase.

Inainte ma macinau etichetarile stupide, nu-mi placea ca lumea sa ma stie altfel de cum eram si ma interesa prea tare de felul cum ma vedea X , Y, insa acum lucrurile stau altfel. Constientizez mai bine faptul ca oamenii vor vorbi si vor eticheta intreaga viata INDIFERENT de ce faci si cum faci!

Nu tot ce auzi e adevarat, nu toate etichetele sunt corecte, nu toate definitiile si „complimentele” se apropie de adevar, in acestea exista si o mare doza de rautate, de  ironie, de cinism si de duritate. Am invatat toate astea dar si simplul fapt ca oamenii sunt rai si multe lucruri le fac voit, sunt provocate cu intentie.

 Gura lumii nu tace niciodata si poti alege: fie sa o asculti fie sa o ignori! Eu am ales sa-mi mentin psihicul sanatos ignorand-o.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 12 Comments
  1. javra spune:

    Mama avea o vorbă: „Mulţi văd, puţini pricep”.

  2. Andera Y spune:

    Si bine faci! Eu ma tot chinui la aspectu’ asta, dar de cele mai multe ori ma las afectata de toate prostiile de acest gen. Stiu ca nu e bine si stiu ca nu va inceta niciodata si totusi nu prea imi iese ignorarea aia foarte bine…

    • addicted spune:

      Crede-ma ca stiu si inteleg cat de greu dar va veni un moment cand efectiv de vei satura de toate si de felul cum continui tu sa vezi/reactionezi! Ignorarea aia vine fara sa iti dai seama…

  3. Am avut şi eu o perioadă când mă afecta orice se zicea despre mine. Până când mi-am dat seama că orice aş face, oricât de bine, tot se va găsi cineva să comenteze aiurea şi să arunce cu etichete în mine. Aşa că nu mai ţin cont de gura lumii şi-mi văd de viaţa mea, de familia mea şi prietenii mei, care mă iubesc aşa cum sunt.

    • addicted spune:

      Exact! Trebuie sa invatam sa facem niste selectii in viata noastra, sa realizam faptul ca doar cei de langa noi conteaza, doar pe ei sa-i ascultam si sa-i luam in seama, restul nu trebuie sa conteze.

  4. Larisa spune:

    Categoric trebuie ignorata gura lumii! Niciodata nu mi-a pasat prea tare de ea…

  5. miha.ela spune:

    Ma doare cu atat mai mult cat imi sunt rude,am schimbat mai mult de doua vorbe, ignor, dar nu mereu imi iese si asa ma indepartez de oameni. Daca sunt tratata cu zambet, raspund, nu.. ma retrag precum o mimoza.

    Si stii ce e mai rau ca unii sa vorbeasca in aceeasi incapere despre altul. Si ei pretind ca nu fac un lucru rau…

    In weekend am vazut la Dincolo de aparente pe Gyuri Pascu care la un moment dat a vorbit despre tendinta asta necontrolata de a eticheta totul, pe toti si toate. Frumoasa conversatie, a meritat sa deschid televizorul.

    • addicted spune:

      Cunosc sentimentul ce-l ai cand descoperi ca cei care te eticheteaza sau te vorbesc pe la spate iti sunt rude sau buni prieteni. De regula se spune ca acestia ar trebui sa iti infinga cutitul in fata nu in spate…..
      Nu am vazut documentarul/emisiunea dar daca o recomanzi o voi urmari!

  6. Rolling Ideas spune:

    Eu zic că fiecare mă vede într-un anumit fel şi, cine ştie, poate fiecare are dreptate din perspectiva lui. Dar cert e că nu mă voi schimba dramatic după fiecare etichetă, nu vreau să ajung un titirez manevrat de părerile altora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *