Femeia buna stie unde ii este locul

In anul 1955 s-a tiparit un manual pentru femei, in domeniul gospodariei (“The Good Wife’s Guide” – 1955). Mai jos sunt cateva sfaturi din acel manual:

Pregatiti cina la timp. Planificati deja de dimineata sau chiar din seara precedenta, ca sotul dumneavoastra sa fie primit cu o cina gustoasa cand ajunge acasa de la munca. Astfel va veti asigura ca sotul dumneavoastra va sti ca v-ati gandit la el, in timp ce el era la munca, si ca va ocupati de nevoile lui. La majoritatea barbatilor le este foame cand vin acasa de la munca si prin faptul ca veti gati ceva din mancarurile lui preferate veti asigura un bun venit calduros pentru el.

Pregatiti-va pentru primirea lui. Odihniti-va 15 minute inaintea sosirii lui, astfel veti fi proaspata si atractiva cand ajunge. Aranjati-va machiajul, puneti-va o panglica in par si prezentati-va proaspata. Sotul dumneavoastra a petrecut mult timp intre oameni obositi la locul lui de munca. Fiti interesanta si vesela. Ziua lui de lucru a fost plictisitoare si are nevoie de putina distractie si una din datoriile dumneavoastra este sa asigurati acest lucru. Reduceti zgomotul. Cand vine acasa sotul dumneavoastra opriti aparatele casnice si ziceti-le si copiilor sa fie mai linistiti. Fiti fericita ca il revedeti. Zambiti calduros si aratati-va dorinta sincera de a-i satisface dorintele.

Ascultati ce vrea sa zica si chiar daca aveti multe de zis nu faceti asta exact dupa sosirea lui. Prima data sa vorbeasca el, sigur are lucruri mai importante in mintea lui decat dumneavoastra. Nu-l deranjati. Nu va plangeti daca sotul dumneavoastra ajunge acasa tarziu sau daca vrea sa plece undeva la cina fara dumneavoastra. In loc de cearta incercati sa intelegeti ce presiune mare este pe el din cauza locului de munca. Cand este acasa sigur vrea sa se odihneasca si sa se relaxeze. Si in cele din urma nu puneti intrebari fara rost si nu puneti la indoiala deciziile si integritatea lui. Nu uitati ca el este seful casei, deci isi va pune in practica propria vointa cinstit si corect.

Si tineti minte, femeia buna stie unde ii este locul.

sursa

 Totul a fost scris de un barbat, nu? Da a fost scris de un barbat dar nu de unul misogin cum tind unii sa creada. In 1955 vremurile erau altele, vremuri in care barbatul lucra iar sotia era casnica si se ocupa cu cele casnice. Fiind casnica, probabil nici nu avea prea multa scoala, de aceea barbadul era seful casei!? Asa era atunci, acum nu mai e la fel ( din fericire, zic eu. ) .


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 11 Comments
 1. Acum când amândoi lucrează e mai complicat cu cine găteşte şi când, cine ajunge primul, cine duce copiii la grădiniţă şi cine îi ia. Dar cert e că nimănui nu-i place să dea de o mutră acră când ajunge în final acasă.

 2. vienela says:

  Daca ai stii de cate reviste cu asemenea sfaturi ma impiedicam prin casa cand eram copil… Citeam mama la sfaturi, cat sa ii ajunga pentru trei vieti. laughing Normal ca tot citind, nu mai avea timp sa faca si curatenie sau prajituri. laughing

 3. carolina says:

  manual pentru femei happy, ce tare a sunat! mai sunt si in ziua de astazi multe femei care stau acasa si barbatii lor muncesc. acum nu stiu exact daca lucrurile stau tot asa, dar tind sa cred ca in mare asa este happy

 4. fzones says:

  abia astept sa vina iubita de la munca. Trebuie sa citeasca si ea acest articol. Mai ales aceasta parte :
  “Cand este acasa sigur vrea sa se odihneasca si sa se relaxeze. Si in cele din urma nu puneti intrebari fara rost si nu puneti la indoiala deciziile si integritatea lui. Nu uitati ca el este seful casei, deci isi va pune in practica propria vointa cinstit si corect.

  Si tineti minte, femeia buna stie unde ii este locul.”

  Felicitari pentru articol happy

  • addicted says:

   Sa vedem de este si de acord. happy Eu nu cred ca barbatul este seful in casa, sefia se “imparte” mai ales cand ambii lucreaza, ambii fac si dreg.

   • fzones says:

    Cu siguranta nu o sa fie. Dar o sa fie amuzant, cel putin pentru mine. O supar putin ca apoi sa o si impac happy
    Sa sti ca si eu cred in acelasi lucru ca si tine, ca deciziile sa fie luate de ambele parti.

 5. Symplu says:

  Nu prea sunt deacord cu articolul si nici cu părerile unor bărbați.
  Eu vreau ca femeia mea, si fac tot posibilul, sa aibe cât mai mult timp liber. Nu vreau sa îmi fie sluga sau servitoare! Am grija de femeia mea cum am de mașina. Nu o dau la nimeni, nu las pe nimeni sa se atingă de ea, ii schimb uleiul si-i fac plinul de fiecare data cand o cere, cateodata chiar si preventiv si am grija ca de ficare data cand ies undeva lumea sa întoarcă capul după ea si sa-si doreasca sa fie al lui sau chiar a ei!

  Noi suntem prosti, iar femeile știu sa profite de pe urma aspectului asta, dar nu toate o fac!

  Îmi opresc comentariul aici ca va dau idei happy

Leave a Reply

Your email address will not be published.