Orasul Petra – Una din cele mai frumoase minuni ale lumii

De ce este considerat orasul Petra una din cele mai frumoase minuni ale lumii? Din simplul motiv ca este un loc unic, un oras sapat in stanca.

Petra a fost construită de nabateeni în jurul anului 312 î.e.n. şi a fost un important centru în Anchititate, fiind situat pe ruta comercială care făcea legătura între Roma şi Asiria. Din păcate, se ştiu foarte puţine detalii despre Petra şi despre locuitorii ei. Un nou studiu despre acest subiect a fost publicat în Nexus Network Journal şi vine cu o ipoteză surprizătoare. Potrivit acestei teorii, clădirile din Petra formau de fapt un calendar, marcând anotimpurile şi zilele cu diferite semnificaţii religioase.Juan Antonio Belmonte, arheo-astronom la Institutul de Astrofizică din Insulele Canare, a analizat poziţionarea mormintelor şi templelor din Petra. Astfel, el a observat că unele monumente de aici se aliniază cu Soarele în anumite zile din an, când razele luminează în mod special unele zone cu semnificaţie religioasă. descopera.ro

Da, ma fascineaza si mi-as dori sa ajung intr-o zi acolo, sa vad fantasticele cladiri ce impresioneaza prin maretia lor:  camerele mortuare (Trezoreria), Micul Siq (din perioada nabateeana), Amfiteatrul (din perioada romana) si Basilica bizantina (din sec. V î.Ch.).

foto

Eh? Cum sa nu-ti doresti sa ajungi acolo?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Marin spune:

    Neataaa!
    Cu randurile astea mi-ai mers la suflet big grin Zi vesela; a mea deja e happy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *