Ich bin ein Berliner si alte gafe facute de presedinti sau alti lideri

 S-au facut 50 de ani de la celebrul „Ich bin ein Berliner” ( „Berliner” insemna in dialectul local si gogoasa cu gem ) din discursul lui J.F. Kennedy din Germania, si la aceasta amuzanta „aniversare” m-am gandit sa va mai spun cateva gafe facute de presedinti sau alti lideri, precum Barack Obama, George Bush sau Dick Cheney:

„Am fost intr-un turneu in America Latina si singurul regret a fost ca nu am studiat latina mai mult la scoala, pentru a putea conversa cu acei oameni”, a spus Dan Quale, al 44-lea presedinte american.

„In ceea ce priveste Maldivele sau Insulele Falkland, indiferent de termenul preferat, pozitia noastra este ca noi vom ramane neutri”, a declarat Barack Obama.

„Amigo! Amigo!”, incerca sa-i atraga atentia presedintele american George W. Bush lui Silvio Berlusconi, prim-ministrul Italiei, la Summit-ul G8.

„Arati de parca esti gata de culcare”, i-a spus Ducele de Edinburgh presedintelui Nigeriei, care era imbracat in costum national.

„Oamenii din Peru, cred, ca merita mai mult”, l-a criticat Dick Cheney pe presedintele Venezuelei, Hugo Chavez.

„Avem multe de facut si ma tem ca este o lupta foarte grea, avand in vedere situatia de la granita Irak – Pakistan”, a declarat John McCain in timpul campaniei prezidentiale din 2008.

„In ultimele 15 luni, am calatorit in fiecare colt al Statelor Unite. Am fost in 57 de state”, a spus Barack Obama. Sunt doar 50 de state americane, plus Washington D.C.

„Siria reprezinta calea Iranului spre mare”, a declarat Mitt Romney, dar cele doua tari nu au frontiera comuna.

„Teama mea este ca intreaga insula va deveni atat de populata, incat ea se va scufunda”, a declarat republicanul Hank Johnson, referindu-se la insula Guam.

„Nu sunt cei mai multi dintre voi descendenti ai piratilor?”, i-a intrebat Ducele de Edinburgh pe locuitorii din Insulele Cayman.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 1 Comment
  1. Anonim spune:

    Toti suntem descendeti ai piratilor la cum ne place sa furam. oh go on

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *