Chiromantia – Arta ghicitului in palma

  Chiromantia = provine din cuvintele grecesti cheir – mana si manteia – prevestire, avand ca scop prezicerea viitorului si intelegerea personalitatii unei persoane.

Nu am sa spun mai multe despre chiromantie pentru ca multi dintre noi stim de cand dateaza, cati o „practica” etc.etc, dar am sa spun ceva ce nu stiam si anume ca in chiromantie sunt patru tipuri de palme, fiecare tip de palma fiind asociata cu un anumit tip de personalitate.

Si explicatia:

  Mana cu forma ovala se mai numeste si mana de foc

Are o forma ovala iar degetele sunt scurte. In general persoanele care au aceasta forma a mainilor au tendinta de a fi individualiste. Nu le place sa lucreze pe acelasi proiect toata viata si sunt foarte bune pe o pozitie de conducere. Se pot descurca foarte bine si in domeniul artistic pentru ca au posibilitatea de a iesi in evidenta. In schimb le lipseste rabdarea.

Din punct de vedere astrologic semnele de foc sunt: Berbec, Leu si Sagetator.

Mana patrata se mai numeste si mana de pamant

Are o forma patrata iar degetele sunt scurte. Persoanele care au aceasta forma a mainilor sunt in general stabile, sunt recunoscute pentru realismul lor si pentru faptul ca sunt muncitoare. Sunt persoane capabile, le place sa spuna lucrurilor pe nume iar de cele mai multe ori au tendinta sa opuna rezistenta atunci cand ceva nu le place. Se descurca foarte bine pe posturile de conducere si in situatii de stres. Le sunt potrivite meseriile in care se pot baza pe munca manuala.

Din punct de vedere astrologic semnele de foc sunt: Taur, Fecioara si Capricorn

Mana lata se mai numeste si mana de aer

Are forma patrata iar degetele sunt lungi. Persoanele care au aceasta forma a mainilor sunt in general mai delicate, le place sa-si imbogateasca intelectul. Sunt curioase, pline de idei si fac fata cu usurinta la stres. Comunica foarte usor si se simt cel mai bine atunci cand sunt in fata unui public. Profesia lor este in general in cadrul unei societati, unui grup. Au dificultati in viata sentimentala, nu sunt facute pentru relatii stabile.

Din punct de vedere astrologic semnele de foc sunt: Gemeni, Balanta si Varsator

Mana lunga se mai numeste si mana de apa

Are forma rectangulara iar degetele sunt lungi. Persoanele care au aceasta forma a mainilor sunt in general sensibile si receptive. Sunt motivate de sentimente si nu fac fata situatiilor stresante. Se simt cel mai bine in locurile lipsite de agitatie, unde se pot desfasura in voie. Au o imaginatie bogata si datorita acestui lucru pot evada foarte usor din cotidian. Isi exprima cu usurinta parerile si sunt mereu inconjurate de prieteni fideli. Sunt foarte usor de manipulat atunci cand sunt interesate de ceva in mod special. Nu sunt potrivite pentru afaceri.

Din punct de vedere astrologic semnele de foc sunt: Rac, Scorpion si Pesti


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 6 Comments
  1. Anonim spune:

    Munca manuala laughing))))) ce fel suna!!!!!!!

  2. Marin spune:

    No, nu-mi dau seama dacă mâna mea e pătrată sau ovală laughing) Îmi pare că nu e nici una, nici alta big grin Eh, asta e, tot ăla sunt big grin

  3. Marin spune:

    Nu mai ştiu dacă mi-ai zis, da’ ştiu şi eu. De câte ori mă împart eu sau alţii în diverse categorii, dau cu virgulă big grin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *