Zodiac egiptean

 Conform zodiacului egiptean, fiecare persoana este influentata, in functie de perioada in care s-a nascut, de o zeitate. Iata care sunt aceste zeitati si ce trasaturi de caracter le sunt asociate:

Nilul – (1 ianuarie – 7 ianuarie, 19 iunie – 28 iunie, 1 septembrie – 7 septembrie)

Nilul era considerat de catre egipteni simbolul fertilitatii. Esti o persoana calma, sociabila, intotdeauna atenta la nevoile celor din jur. Stii cum sa te faci remarcata si te adaptezi usor oricarei situatii. Iti place sa daruiesti insa niciodata nu faci acest lucru cu un interes anume.

Dai dovada de foarte multa rabdare si intelepciune insa, asemeni fluviului, in momentul cand esti provocata, izbucnesti cu putere iar cei ce vor sta in calea ta ar trebui sa aiba grija. Esti o persoana optimista, pasionala, care se implica in tot ceea ce face.

Cele mai bune decizii sunt cele luate pe moment. Cand vine vorba de familie, te implici destul de mult, sentimentul ocrotirii fiind foarte puternic.

Ra – (8 ianuarie – 21 ianuarie, 1 februarie – 11 februarie, 18 noiembrie – 26 noiembrie)

Ra a fost considerat de egipteni zeul soarelui, astfel fiind un simbol al cunoasterii si al renasterii. Aflandu-te sub tutela acestui zeu, esti o persoana carismatica, cu o putere de convingere foarte mare. Astfel, iti este foarte usor sa atragi oamenii de partea ta si sa-ti impui punctul de vedere.

Esti o persoana curajoasa, cu o gandire pragmatica, care adora provocarile. Intotdeauna vei lua deciziile cele mai bune in urma unei analize minutioase a situatiei. Gandesti in perspectiva, ceea ce face din tine un bun conducator.

Esti o persoana exigenta, tocmai de aceea vei alege intotdeauna calea cea mai grea in viata. Iti place sa fii cucerita intr-un mod cat mai fastuos posibil si te atasezi destul de greu de persoanele de sex opus.

Mout – (22 ianuarie – 31 ianuarie, 8 septembrie – 22 septembrie, 30 octombrie – 7 noiembrie)

In mitologia egipteana, Mout este considerata a doua zeita ca importanta dupa Isis, numele acesteia insemnand “mama”. Aflandu-te sub tutela acestei zeite, esti o persoana destul de emotiva, avand o stare schimbatoare. Poti trece foarte usor de la bucurie la melancolie.

Datorita sensibilitatii tale, ai o imaginatie foarte bogata, ceea ce-i intriga destul de mult pe cei din jur. Cei apropiati vor avea nevoie de multa rabdare intrucat ai tendinta de a te izola. Din punct de vedere profesional dai dovada de foarte multa rabdare si-ti place ca tot ceea ce faci sa fie cat mai corect.

Cel mai important element din viata ta ramane insa iubirea, esti capabila sa faci mari sacrificii pentru cei pe care-i iubesti cu adevarat.

Osiris – (1 martie – 10 martie, 27 noiembrie – 16 decembrie)

Osiris este considerat zeul fertilitatii si al lumii de dincolo. Aflandu-te sub tutela acestui zeu, dai dovada de o curiozitate aparte care te impinge catre noi frontiere. Ai foarte mare incredere in fortele tale si te astepti la tot ceea ce este mai bun de la viata.

Traiesti fiecare moment cu intensitate maxima si nu te temi de esec pentru ca nimic in viata ta nu este fix, tocmai de aceea vei fi intr-o continua evolutie. Insa acest lucru nu inseamna ca nu vei avea parte de dezamagiri.

Nefiind o persoana indiferenta, vei lupta pentru fiecare lucru pe care-l consideri cu adevarat important. Vezi lucrurile in perspectiva insa de cele mai multe ori refuzi sa crezi anumite lucruri. Esti o persoana altruista si tocmai de aceea nu vei duce lipsa de prieteni in viata.

Isis – (11 martie – 31 martie, 18 octombrie – 29 octombrie, 19 decembrie – 31 decembrie)

Isis este zeita fertilitatii, avand o deosebita importanta in mitologia egipteana. Este recunoscuta prin frumusete si naturalete. Aflandu-te sub tutela acestei zeite, esti o persoana inteligenta si mereu cu un pas inaintea altora.

Traiesti viata din plin, fara prejudecati sau resentimente. Ai foarte mare incredere in omenire, tocmai datorita firii tale optimiste. In ceea ce priveste profesia, esti o persoana potrivita pentru a lucra in domenii ce implica relationarea cu diferite persoane.

Pe plan sentimental esti o fire foarte pasionala care intotdeauna va stii cum sa-si pastreze relatia. Insa de cele mai multe ori alegi sa astepti timp indelungat pentru a intalni persoana care sa te merite cu adevarat.

Thoth – (1 aprilie – 19 aprilie, 8 noiembrie – 17 noiembrie)

In mitologia egipteana, Thoth era considerat zeul intelepciunii si al stiintei, precum si inventatorul scrisului. Aflandu-te sub tutela acestui zeu, esti atrasa de tot ceea ce este ciudat si bizar. Spirit combatant, esti dispusa sa mergi pana la capat pentru a obtine ceva.

Petreci foarte mult timp facand ceea ce-ti place. In relatia cu ceilalti esti destul de onesta iar prin autoritatea naturala de care dai dovada reusesti cu usurinta sa-i faci pe cei din jur sa-ti fie alaturi in orice cauza.

Cuvintele sunt foarte importante pentru tine si tocmai de aceea te vei gandi de doua ori inainte de a spune ceva. Stii cum sa-ti pui in valoare calitatile cand vine vorba de viata sentimentala si mereu ai grija ca ceea ce faci sa nu-i afecteze cu nimic pe cei apropiati. In ceea ce priveste profesia, ti se potriveste precum o manusa cea de profesor sau cea de cercetator.

Horus – (20 aprilie – 7 mai, 12 august – 19 august)

In mitologia egipteana Horus este simbolul puterii si al elegantei, zeul protector al faraonilor. Fiind sub tutela acestui zeu, dai dovada de o vointa de fier. Totodata, esti o persoana generoasa, practica si realista. Stii foarte bine ce vrei de la viata si tocmai de aceea nu renunti sa obtii acele lucruri, oricat de dificil ar fi.

Iti place sa-ti asumi riscuri si responsabilitati pe termen lung, iar inteligenta si increderea de sine te vor ajuta sa duci la indeplinire tot ceea ce ti-ai propus. Esti o persoana careia ii place sa detina controlul insa anumite persoane nu vor fi deloc incantate de acest lucru, in special atunci cand le abordezi cu un aer de superioritate.

Stii foarte bine care iti este nivelul insa trebuie sa mai lucrezi la comunicare. Esti atrasa de politica, filosofie si social. Esti capabila sa lupti pentru drepturile tale si ale celor din jur atunci cand iti doresti acest lucru. Pe plan sentimental tanjesti dupa dragoste la prima vedere insa trebuie sa te obisnuiesti cu gandul ca aceasta nu este de durata.

Anubis – (8 mai – 27 mai, 29 iunie – 13 iulie)

In mitologia egipteana Anubis simboliza viata de apoi. Aflandu-te sub tutela acestui zeu, esti o persoana destul de complexa, dornica de cunoastere. Iti place singuratatea insa in acelasi timp iti adori semenii. Esti o persoana discreta, plina de mister.

Esti apreciata de persoanele din jurul tau, atat pentru loialitate cat si pentru sinceritatea de care dai dovada. Uneori esti destul de instabila din punct de vedere emotional iar acest lucru iti poate crea probleme.

Nu iti este greu sa exprimi ceea ce gandesti insa acest lucru te face destul de vulnerabila de cele mai multe ori. In ceea ce priveste viata sentimentala, iti alegi cu grija partenerul intrucat doresti sa fii cu cineva care sa te respecte si in care poti avea incredere. La nivel profesional esti atrasa de domenii precum medicina sau psihologia.

Seth – (28 mai – 18 iunie, 29 septembrie – 2 octombrie)

Seth era considerat in mitologia egipteana un spirit liber, ratacitor, reprezentand dezordinea si viclenia. Aflandu-te sub influenta acestui semn, esti o persoana aparent calma, care ascunde insa, o personalitate complexa si perfida. Esti o persoana perfectionista, ambitioasa, care pune pasiune in tot ceea ce face si intotdeauna isi doreste mai mult decat poate realiza.

Nu consideri nimic a fi un obstacol in calea ta si tocmai de aceea crezi in fortele tale. Traiesti din plin fiecare experienta si intotdeauna cauti sa excelezi in tot ceea ce faci. Iti este foarte usor sa lasi trecutul deoparte si rareori iti recunosti greselile. Refuzi sa accepti gandirea mediocra a altora din jurul tau si, desi esti o persoana incapatanata, uneori esti capabila de actiuni binefacatoare.

Adesea fugi de responsabilitati tocmai pentru a nu da socoteala. Esti o persoana independenta, care refuza ajutorul celor din jur. In viata sentimentala dai dovada de foarte multa gelozie.

Bastet – (14 iulie – 28 iulie, 23 septembrie – 28 septembrie, 3 octombrie – 17 octombrie)

Bastet era considerata in mitologia egipteana protectoarea familiilor, fiind infatisata ca o femeie cu cap de pisica. Aflandu-te sub influenta acestui semn, esti o persoana care lupta pana la capat pentru a obtine un anumit lucru.

Vigilenta este trasatura ta principala, insa ai tendinta de a deveni exagerat de protectoare. Esti atrasa de locurile interzise si intotdeauna esti in cautare de noi experiente. Gratioasa si diplomata, te vei afla mereu in centrul atentiei. Esti atenta fata de cei din jur si intotdeauna iti plasezi propriile interese pe ultimul loc.

Dai dovada de mult tact atunci cand rezolvi un conflict. In viata sentimentala cauti sa ai pe cineva alaturi care sa te respecte si sa te inteleaga, care sa-ti permita sa fii tu insati. Pentru tine comunicarea este foarte importanta si tocmai de aceea iti alegi cu grija cuvintele atunci cand vine vorba de cei dragi.

Sekhmet – (29 iulie – 11 august, 30 octombrie – 7 noiembrie)

Sekhmet inseamna putere, astfel zeita este infatisata ca o femeie cu cap de leu, era zeita luptatoare. Aflandu-te sub influenta acestui semn, esti o persoana pasionala, toleranta si severa in acelasi timp cu cei din jur. Rareori faci greseli. Desi de multe ori cauti sa te impui, esti destul de sensibila si de atenta cu persoanele din jur.

Esti perseverenta si uneori acorzi o atentie exagerata detaliilor. Esti atrasa de profesiile in care poti sa-ti impui autoritatea si in care te poti folosi de calitatile tale precum cea de bun observator. Desi iti place sa comunici, persoanele din jur evita adesea sa te abordeze, tocmai din cauza atitudinii impozante.

In ceea ce priveste cariera, acorzi foarte multa atentie in tot ceea ce faci si cauti ca totul sa fie perfect. Ar trebui sa incerci sa te folosesti putin si de imaginatie, iti va prinde bine si te va ajuta sa nu mai fii atat de critica la adresa ta. In dragoste dai dovada de foarte multa afectiune si sensibilitate insa esti mereu in cautare de atentie din partea persoanei iubite.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 6 Comments
  1. Anonymous says:

    Nilul.happy

  2. Dan says:

    Eiiii numai prostii, nu cred. big grin

Leave a Reply

Your email address will not be published.