Asocierea corecta a alimentelor

Majoritatea dintre noi au impresia ca pierderea in greutate presupune doar restrictii calorice si/sau intensificarea programelor la sala. Gresit! Atunci cand vrem sa slabim, trebuie totusi sa acordam o atentie si felului in care combinam alimentele.

Se stie ca nu este bine sa combinam carnea cu orezul si/sau cartofii, acestea fiind considerate adevarate greseli de combinatii alimentare. Iata doua exemple de asociere corecta a alimentelor:

Pestele trebuie asociat cu o portie de cartofi natur si cu lamaie. Pestele nu trebuie sa lipseasca dintr-o dieta. Acesta este bogat in proteine si acizi grasi esentiali. In privinta acestui aliment, problema apare atunci cand vine vorba de felul in care este preparat. Evitati pestele pane sau prajit, conservele de peste in ulei si salatele de peste cu maioneza, indica nutritionistul.

Sandviciul trebuie sa contina o cantitate moderata de carne sau branzeturi, o felie de paine si legume proaspete . “De cele mai multe ori avem tendinta de a renunta complet la paine atunci cand vrem sa urmam un regim. Nu painea ingrasa, ci alimentele pe care le mancam impreuna cu aceasta. Pentru ca procesul de slabire sa nu fie compromis din cauza painii, optati pentru variantele integrale, deoarece sunt bogate in fibre, vitamine si minerale, necesare pentru accelerarea metabolismului”, dr. Bilic.

perfecte.ro

Voi tineti cont de regulile privind asocierea alimentelor?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 6 Comments
  1. *ELENA* spune:

    Interesant articolul tău!
    O zi frumoasă îți doresc!
    Pup cu drag!

  2. Lilly spune:

    nu prea tin cont si deasta am acumulat cateva kilograme in plus dar astept vara cu multe salate sa ma subtiez nitel tongue

  3. anonim spune:

    Am sa ajung sa ma agandesc la astea la batranete big grin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *