Ciornele sufletului meu

Da, Gabriel Garcia Marquez a decedat si da, ma numar printre persoanele care i-au citit cartile in orele din liceu si ma numar printre persoanele care au un intreg jurnal cu citate… Regret disparitia si in continuare voi umple pagini cu citate. Printre preferatele mele se numara :

 La începutul noului an începeam să ne cunoaştem, de parcă am fi trăit împreună şi pe trezie, căci eu găsisem un ton al vocii plin de grijă pe care ea îl auzea fără să se deştepte şi îmi răspundea cu un limbaj natural al trupului. Stările sufleteşti i se oglindeau în felul în care dormea. De la istovită şi sălbatică aşa cum fusese la început, a căpătat încetul cu încetul o pace lăuntrică ce-i înfrumuseţa chipul şi-i îmbogăţea somnul. Îi povesteam viaţa mea, îi citeam la ureche ciornele articolelor duminicale în care ea se regăsea mereu, fără s-o spun prin cuvinte, numai şi numai ea.

Pentru ca la inceputul unui an am dat startul unei povesti pe care am adaugat-o in ciornele sufletului meu. Singura ciorna nepadata!

Spune întotdeauna ce simţi şi fă ceea ce gândeşti. Dacă aş şti că asta ar fi ultima oară când te voi vedea dormind, te-aş îmbrăţişa foarte strâns şi l-aş ruga pe Dumnezeu să fiu păzitorul sufletului tău. Dacă aş şti că asta ar fi ultima oară când te voi vedea ieşind pe uşă, ţi-aş da o îmbrăţişare, un sărut şi te-aş chema înapoi să-ţi dau mai multe. Dacă aş şti că asta ar fi ultima oară când voi auzi vocea ta, aş înregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o dată şi încă o dată până la infinit. Dacă aş şti că acestea ar fi ultimele minute în care te-aş vedea, aş spune „te iubesc” şi nu mi-aş asuma, în mod prostesc, gândul că deja ştii.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
  1. Ana Q. spune:

    Da…. si eu ma numar printre cei care i-au citit si altceva decat citatele pe cine stie ce site-uri, cartile mele preferate fiind „Un veac de singuratate” si „Dragoste in vremea holerei” si la fel …am fost foarte trista cand am aflat ca a decedat… sad

  2. Eva spune:

    Si eu am strans citate si carti si ii regret disparitia… sad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *