depresie ajutor

Depresia e ceva REAL, depresia e o BOALA!

 Depresia e ceva REAL, e o boala reala, si nu e ceva ce trece facand ceva anume, nu are un tratament fix si clar! Depresia nu trece in cateva zile, e ACEA depresie ce se poate tine scai de mintea ta si de trupul tau, cu lunile, chiar si cu anii.

Tristetea si depresia nu sunt unul si acelasi lucru! Tristetea este un sentiment TEMPORAR, care asa cum apare asa dispare. Depresia este o stare CRONICA de tristete, si nu dispare usor. 

Stiu ce zic, am fost acolo anul trecut si mi-a fost greu sa-mi revin, cu siguranta n-am aratat totul, si nici cei mai buni n-au stiut realmente ce/cum ma simt, dar sunt un om puternic (acum stiu asta!), si cu ajutorul celor din jur, celor carora le-a pasat, si care nu mi-au subestimat/minimizat trairile(ce stiau din ele), si nu s-au plictisit de starile mele, mi-am revenit, cu greu, dar am facut-o. Nu am crezut in ” depresie ” pana nu m-a lovit, si evenimentele, situatiile, gandurile, te pot transforma intr-un om greu de recunoscut.

Si ce poate fi mai dureros decat sa nu te mai recunosti? Sa stii c-ai fost un om ce a militat pentru fericire, iubire, optimism si ai ajuns la polul opus!? Sa treci prin zile, prin viata, pur si simplu!? Sa te intrebi ” de ce? „, sa nu mananci, sa nu dormi, sa nu te bucuri de nimic…

Depresia aduce durere si suferinta – intai psihica, apoi fizica. Si nu, nu ma refer la suferinta ce ti-o poti provoca singur, ci la faptul ca orice gand, orice stare aduce cu ea, in timp, o durere fizica. Bolile psihice chiar pot dezvolta boli fizice! Asa s-a intamplat si in cazul meu, am reusit cu brio sa ma imbolnavesc fizic, din cauza depresiei.

In fine, nu e vorba despre mine si despre ce am trait, e vorba despre voi cei care treceti prin asta, va inteleg, chiar va inteleg si nu aveti de ce sa va ascundeti starile reale. Stiu ca nu vorbiti despre asta, stiu ca afisati cu lejeritate zambete si nu vreti sa-i sacaiti pe cei din jur cu ceea ce traiti, STIU ca nu cereti ajutorul dar stiu ca asta va mananca sufletul. Nu mai procedati asa!

Voi cei care treceti prin asta, acordati-va timp, lucrati cu voi, faceti ce va place sa faceti cel mai mult, iesiti in plimbari, faceti sport (ajuta mult!), fortati-va mintea sa nu mai analizeze totul si sa despice evenimentele, lasati-le sa treaca si respirati! Timpul vindeca, OAMENII vindeca, eu m-am vindecat, puteti si voi. Viata e absolut minunata si merita sa o traiti in liniste si calmitate.

Voi cei care aveti in jurul vostru persoane care trec prin asta, NU le subestimati trairile, NU va amuzati pe seama lor, fiti aproape chiar de nu sunteti doriti, oamenii aflati in depresie RAR CER AJUTORUL, RAR VOR SPUNE CA AU NEVOIE DE VOI! Daca se deschid in fata voastra, fiti acolo, ZI DE ZI si ajutati-i. Doar de rabdare si INTELEGERE au nevoie.

Tratati depresia cu seriozitate si CERETI ajutor daca picati in mainile ei! 

Cateva imagini care descriu perfect depresia si oamenii care trec prin ea.

 

 

 

 

 

 

 

 

Multumesc celor care cu intentie sau fara intentie m-au AJUTAT! Astfel am ajuns sa apreciez mai mult oamenii din jurul meu si viata. Multumesc din suflet, va stiti voi!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 9 Comments
  1. Cris. spune:

    Stii cum e ,nu crezi pana nu simti pe pielea ta. Stari de tristete am avut dar in depresie nu am intrat si nici nu imi doresc ,am vazut ce poate face din oameni si DA draga mea esti un om puternic, daca esti aici, si vorbesti despre asta ca despre o amintire, esti de invidiat. Sa fii fericita !

    • addicted spune:

      Nici nu iti doresc, nu doresc nimanui in primul rand sa treaca prin evenimentele de anul trecut, desi da ” se poate si mai rau „, si nici depresie! Merci, ma simt bine acum foarte bine, calma si puternica.

  2. Daniel spune:

    eiiii cacat crezi ca le pasa daca le zici???? rad de tine sau iti zic ca sunt nimicuri si iti mai vine sa le zici ceva??? nu iti bagi aia si stai cu demonii tai

    • addicted spune:

      Intradevar multora nu le pasa, chiar nu le pasa, si nu misca un pai pt.a te ajuta desi, chipurile, pretindeti prietenii. DAR exista si oameni care te pot surprinde, de regula sunt cei cu care intri cel mai rar in contact, si lor le pasa. happy Asta am patit si eu.

  3. Cris spune:

    Din pacate oamenii subestimeaza problemele celor care trec prin astfel de perioade si multi, singuri simtindu-se recurg la suicid. sad
    Ma bucur ca tu ai avut puterea de a trece peste si de a spus acest lucru.

  4. Rux Copilarim spune:

    Intelegere si respect.
    Nu stiu, dar pentru mine mila sau chiar si compansiunea par a fi poveri care te afunda si mai mult. Ca-ntr- o mlastina.

    Nu, majoritatea nu inteleg, sau zic ca inteleg si apoi se comporta ca si cand ai fi un ghimpe-n coasta, ca si cand ar fi o mare pacoste, un om lipsit de vointa etc.

    Sa pastram aparenta. Oamenii fug de cei in suferinta… ii reneaga si chiar isi bat joc. Pentru ca e imposibil sa fii depresiv, nu? Aia e un moft.

    Un cerc vicios.

    Cand nu esti „suficient de bun” orice ai face, nu esti acceptat si inteles poti deveni destul de usor din trist si dezamagit .. apoi chiar depresiv. Dar, cand te trezesti peste noapte cu o intoleranta la tot felul de „chimice” ce se gasesc din plin in ultima perioada… atunci este si mai usor… Pentru ca esti stigmatizat, marginalizat, chinuit fizic si catalogat drept „defect”. Si tot ce stiai pana atunci devine … necunoscut.

    Masti….. masti…. masti. Port o masca la ora asta pt ca cineva a „fleoscait” holul blocului cu o substanta infecta (nu, nu a curatat… e lipicios, infect si azi probabil nu o sa pot iesi din casa)si ajunge pana in camera mea… atat de tare pute.

    Si port o masca in general. Pentru ca lumea nu poate intelege ce nu i se intampla, sau il afecteaza direct. Si nu doresc nimanui sa se trezeasca peste noapte cu intolerante, indiferent de natura. Si nu, nu sunt alergii.. nu se trateaza cu medicamente.

    Cu intelegere, respect, aer curat.. poate ca da.happy
    Uneori suferinta se gaseste acolo unde ne asteptam mai putin. Nu-i asa?
    Imbratisari cu mult drag!!!! kiss
    Pentru curajul de a spune, de a lupta, de a zambi din nou din suflet si de a-i sustine astfel pe toti cei care „sufera” – pentru ca nu suntem singuri. Si asta e important, in lumea asta de … masti. Multumesc kiss!!

    • addicted spune:

      Uite vezi?Simti cand cineva stie realmente cum e. Din pacate, sunt din ce in ce mai multi, putini care vorbesc despre toate astea, dar multi care o simt. Putini care o inteleg, multi care rad si subestimeaza. E atat de trist!!! Si da, e cum zici tu, povestesti unora dar ignora ce le zici si da, te simti marginalizat, chinuit fizic si catalogat drept “defect”.

      E trist pentru c-am intalnit de-a lungul vietii mai multe masti decat chipuri. Toti le purtam din motive cunoscute de cele mai multe ori doar de noi. E mai simplu asa, mai ales cand nu esti inteles…

      Cat despre „puteala” aia care oricum parca e menita sa-ti strice starea, ia-o tipa tipa, cu ceva la gura si fugi injurand printre dinti. laughing

      Si iti multumesc draga mea, nu-mi doresc decat ca toti cei care trec prin asta sa redevina ce au fost, LINISTITI! Caci in astfel de etape nu-ti doresti decat sa fii linistit psihic.
      Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *