Cauze posibile ale senzatiei permanente de oboseala

De ce ma simt mereu obosit? Cauze posibile ale senzatiei permanente de oboseala

De ce ma simt mereu obosit chiar daca dorm mult!?

O intrebare pe care cu siguranta ti-ai pus-o si tu, mi-am pus-o si eu, si altii… In cazul meu oboseala cronica nu era din cauza putinelor ore de somn, ci a altor factori pe care i-am tratat, zic eu.  Dealungul zilei faceam multe lucruri, aparent banale, ce nu ma gandeau ca ar putea ” sabota ” calitatea somnului.

Printre obiceiurile comune se numara:

Culcatul pe stomacul gol.

Nu trebuie sa te infometezi inainte de a te culca, nici sa dai gata intregul frigider. Luati o gustarica precum un iaurt sau un fruct. Cand ne este foame, creierul nostru este in stare de alerta si tocmai de asta adormim greu si suntem si agitati. Sunt sanse sa ne trezim in toiul noptii si sa nu mai reusim sa adormim, si evident, a doua zi vom resimti oboseala.

Sport inainte de culcare

NU este recomandat sa faci sport cu 3 ore inainte de ora de culcare. Sportul nu numai ca ne afecteaza temperatura corpului, dar provoaca si schimbari  hormonale ce ne afecteaza somnul.

Folosirea telefonului mobil

Daca obisnuiti sa puricati telefonul inainte de va culca faceti o mare greseala. Telefonul, mai exact, lumina puternica a telefonului mobil are impact major asupra productiei de melatonina. Incercati sa renuntati la telefon cu 30- 60 de minute inainte de culcare! La mine a functionat si functioneaza. Ma detasez complet de el chiar si cu 2h inainte de somn.

Perna sau salteaua sunt vechi

Materialul pernelor si saltelelor adaposteste acarieni. Multe persoane dezvolta alergii din cauza acestor acarieni si totusi refuza sa le schimbe.Perna cel putin trebuie inlocuita o data la 2 ani iar o saltea proasta si veche se poate cauza dureri de gat si spate, si nu degeaba dimineata ne trezim si prost, si obositi, si irascibili.

Stresul

Marele inamic al vietii noastre – stresul. Cortizolul, hormonul stresului, creste excesiv cand stresul deja devine cronic, mentinandu-ne organismul in stare de alerta tot timpul. Prin urmare, apar tulburarile de somn.

Alte posibile cauze ar mai fi temperatura prea ridicata din camera, lumina prea puternica in camera si dormitul prea mult in weekend. 


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
  1. Catalin spune:

    Subscriu!

  2. Dana spune:

    Multe boli stau in spatele acestori oboseli……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *