De ce se joaca pisicile noaptea? Cum le dezvatam?

De ce se joaca pisicile noaptea? Cum le dezvatam!?

 Nu cred ca exista stapan de pisicuta care sa-si doreasca sa aiba o pisica activa non-stop, 24/24 si sa ii intrerupa somnul pe timpul noptii. Chiar nu cred ca exista! Cu siguranta multi dintre voi se simt epuizati si deranjati de faptul ca pisica isi gaseste de joaca in toiul noptii si, eventual, mai si miauna.

De ce se joaca pisicile noaptea? Cum le dezvatam? Intrebari des intalnite.

In primele luni am avut si noi aceasta problemuta cu Noa, era foarte energica si pe timpul noptii. Pe cat de dulce era pe timpul zilei, pe atat de nebunatica era pe timpul noptii. Am inteles faptul ca era micuta si am lasat-o mult si bine asa, desi aveam cearcanele pan`la genunchi. Pana intr-un pumn caci daca tii la somnul tau si lucrezi de dimineata sau inveti pe timpul zilei, cauti Nspe mii de solutii pentru a-ti face pisicuta sa-ti respecte programul de somn, nu? Asta am facut si noi.

Asa ca iata ce solutii am pus noi in practica si ce sugestii am pentru voi. 

Fa-ti pisica SI mai activa pe timpul zilei si NU o lasa sa doarma mult!

Daca ai o pisicuta care pe timpul zilei doarme, evident ca pe timpul noptii nu o va face, pisicile fiind si nocture ” de la mama lor”. Deci, daca o prinzi ca doarme, o ademenesti cu joaca, si stim cu totii ca pisicutele, in special cat sunt micute si energice, vor joaca si nu o refuza. Daca sta toata ziua singurica, lasati-i casa plina de jucarii, cu pene, laser automat, etc.

Gasiti o sumedenie de jucarii AICI care sa-i puna mintea la contributie si care sa o oboseasca cat sunteti plecati.

NU va treziti din somn pentru a va juca, cu pisica.

Multi stapani fac greseala asta si se trezesc la mieunatul lor si se joaca, cu ele, gandindu-se ca se simt singure. Inchideti-va usa la camera si, cu stoicism si rabdare, lasati-o sa miaune la usa, se va opri la un moment dat si repetand schema, nu o va mai face, va obosi si se va culca.

Stabiliti un program de hranire si incercati sa NU va hraniti pisica pe timpul noptii.

Multi lasa la discretie pe timpul noptii bolul plin de mancare si se mira de ce pisicuta ii trezeste ii mijlocul noptii. Pentru ca prinde energie, si cu burta plina, cine mai poate dormi? Nici noi nu reusim, dar pisicile ? Asta nu inseamna ca iti tii pisica flamanda sau nu esti sensibil la nevoile si sentimentele ei. Inseamna doar ca trebuie obisnuita inclusiv cu un orar de hranire! Cu cat sunt mai regulate mesele si orele de „distractie”, cu atat mai repede se va obisnui cu hraniri programate, joaca si somn dupa… somnul vostru.

Noa noastra este extrem de energica pe timpul zilei, si, pentru ca suntem mereu acasa o tinem si mai ocupata, astfel ca, seara cand ne punem la somn, se pune si ea iar dimineata se trezeste cand suna alarma. Sare in pat, se pune intre noi si ne puuuuuuruie dulce pana ne miscam oasele. Suntem o familie odihnita, fericita si sanatoasa! Tocmai pentru ca am avut rabdarea de a o da dupa programul nostru.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 1 Comment
  1. Dana spune:

    Voi chiar va puteti considera norocosi. happy Tomita al meu e jale noatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *