Papanasii = Desertul preferat al logodnicului meu. Din pacate, pentru el, e unul din acele deserturi pe care marturisesc ca nu-l fac des pentru ca nu este tocmai sanatos.
Totusi, atunci cand il prepar prefer sa apelez la cea mai simpla reteta de papanasi, clasica, fara „gaurica”, bilute etc., cea pe care o faci in fix 15 minutele. Depinde de chef si dexteritate acum, evident! Et voila, ingredientele necesare si modul de preparare.
Ingrediente:
450 gr branza dulce
4 oua
2 linguri gris
1/2 cana zahar
1 esenta de vanilie
coaja de la o portocala data pe razatoare – sa fie foarte bine spalata portocala!
3 linguri smantana
3 linguri de dulceata
Mod de preparare:
1. Amestecati ingredientele bine, cu exceptia smantanii si a dulcetii.
2. Luati cate 2 linguri din compozitie, modelati-le intre palme, apoi puneti-le la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Aveti grija insa, papanasii trebuie urmariti indeaproape, sa se rumeneasca pe ambele parti. Sa se rumeneasca, NU sa se arda!
3. Puneti papanasii pe prosoape absorbante de bucatarie, pentru a absorbi uleiul in exces.
Lasati-i sa se raceasca putin si puneti pe deasupra smantana si dulceata. Sa aveti pooooofta!!!
foto : bibochepizza
Ce pofta mi-ai facut