mic dejun la pat

Mic dejun la pat. Cartofi dulci cu oua Benedict

 Micul dejun la pat poate fi o fantezie indepartata pentru multi dintre voi, in special pentru cei care sunt parinti, dar, daca s-ar ivi ocazia, un mic dejun la pat format dintr-o ceasca de ceai sau cafea companiat/a de ceva d-ale gurii, ar fi cu siguranta calea pentru a incepe ziua cu piciorul drept.

Mic dejun la pat. Cartofi dulci cu oua Benedict

Pentru cei care viseaza la un mic dejun la pat, dar nu duc lipsa de timp, ci de idei, iata una dintre ele, preferata mea.

Cartofi dulci cu oua benedict

Aceasta este varianta de mic dejun care mie-mi place cel mai mult. Pentru aceasta reteta, trebuie sa puneti mana pe niste oua si niste cartofi dulci. Pe cei din urma ii taiati rondele si fie ii fierbeti, fie ii faceti la cuptor. E mai simplu sa ii fierbeti, dar sunt mai gustosi copti. tongue

Ouale Benedict fac parte din categoria ” mic dejun cu clasa „, ar spune unii. Pe limba noastra, oua benedict = oua facute in apa. Astfel ca , intr-o oala pune la fiert 1 l de apa. Cand clocoteste pune o lingura de otet de vin. Redu intensitatea focului si invarte cu o lingura in ea astfel incat sa se formeze un vartej si lasa usor sa cada in apa un ou. Albusul se va intari si va lua o forma rotunda, asemanatoare unei galuste. Lasa-l sa fiarba in apa timp de 3 minute. Ia-l cu o spumiera si plaseaza-l frumos deasupra rondelelor de cartofi dulci. Intre cartofi si oua, puteti plasa ” la misto ” si o feliuta de bacon prajit.

Alaturi puneti pune o salata coleslaw si un sos de iaurt cu patrunjel proaspat tocat. At voila, aveti parte de un mic dejun delicios, cu clasa.

photo thinkallways


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Natalia spune:

    Buna idee, perfecta pentru weekend happy Eu sunt mai clasica, beau ceai si mananc paine cu unt si gem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *