naparlirea la pisici de ce naparlesc pisicile

Naparlirea la pisici primavara. De ce naparlesc pisicile, cand trebuie sa ne ingrijoram?

 Primavara nu e tocmai un anotimp indragit de pisicute, si poate nici de unii stapani de pisici. Acest lucru se datoreaza faptului ca „intervine” naparlirea la pisici.

Naparlirea la pisici primavara. De ce naparlesc pisicile?

Poate tindeti sa credeti ca naparlirea la pisici primavara e o situatie banala, ei bine… nu este. Intradevar, pisicile de pe strada naparlesc cel mai crunt, insa nici cele care stau in casa nu sunt ferite de acest ” proces ” normal.

De ce naparlesc picisile? Cand trebuie sa ne ingrijoram

Pisicile naparlesc de regula din cauza:

  • Alergiilor – acutizate primavara
  • Viermi inelaţi
  • Puricilor
  • Problemelor hormonale
  • Stres
  • Tratament medicamentos nepotrivit
  • Sarcina/Lactatie
  • Arsuri solare

Vorbind acum de pisicile care stau in casa, daca observati ca pisica naparleste excesiv, sunt sanse destul de mari sa se confrunte cu o problema medicala, si ar trebui sa consultati medicul veterinar.

Cum ne dam exact seama de asta si ce este de facut?

Daca aveti impresia ca pisica simte nevoia de a se curata in mod obsesiv, ceea ce nu face de obicei, de a musca sau chiar de a musca, dar si daca pierde smocuri de par, atunci este necesar sa o duceti la medic.

Daca este o naparlite obisnuita de primavara tot ce trebuie sa faceti este sa ii stabiliti un meniu bogat in vitamine, in minerale si in grasimi bune, precum Omega 3 si 6. Ele nu doar ca incetinesc procesul năpârlirii, dar si întăresc firul de par, oferindu-i un aspect mai puternic si mai sanatos.

Deasemenea, examinati-i blana in timp ce o periati. Fiti atenti sa nu aiba pielea iritata sau arsa, sa nu aiba alergie la ceva, sa nu aiba purici. Blana trebuie examinata des, mai ales daca aveti impresia ca pisica naparleste crunt!

Aveti grija de blanoasele voastre mereu, nu doar primavara.


Si-au lasat amprenta↓


Be the first to comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *