Culoarea blanii pisicii – Semnificatii si de ce le alegem in functie de culoare?

 Multi dintre noi judeca pisicile dupa culoarea blanii pe care o au, cei mai multi prefera sa stea departe de pisicile negre, in primul rand crezand ca le aduce ghinion, si in al 2-lea rand pentru ca sunt… urate!? There is no such thing!!!

Noa este a doua pisica neagra pe care o am si, ca si prima pisica, o consider talisman norocos. Mai mult decat atat, pisicile negre nu au o trasatura clara de caracter, sunt aparte, din mai multe puncte de vedere.

Trecand totusi peste astea, culoarea blanii la pisici are o anumita semnificatie, conform unor studii la scara larga, ne influenteaza si ne poate ” spune ” care ne sunt de fapt nevoile.

Iata cum si ce semnificatie are culoarea blanii:

Negru: puteri oculte, de protectie, magie profunda! In ciuda tuturor superstitiilor, felinele de culoarea neagra preiau energia negativa si o elimina si confera intelepciune si discernamant.

Roscat: Indiferent de sex, reprezentatii acestei culori aduc bani, avere si… magie.

Albastru (gri, fumuriu): Pisicile din aceasta culoare aduc dragoste, fericire, noroc, precum si stabilitatea emotionala.

Alb: au puteri mari de vindecare! Dau oamenilor un sentiment de frumusete si admiratie,ii pot scuti de stres, ofera vindecare si reincarcare de energie! In America, sunt considerate un semn bun.

Colorpoint (Siameza), culoarea regala! Pisicile din aceasta culoare aduc faima si succes, longevitate, ajutor in magia solara si energie Yan.

Calico (trei culori) – zeite supreme. Acest colorit este asociat cu „tripla zeita”. Pisicile acestea se spune ca poarta noroc si pe uscat si pe mare, pastreza casa si familia ferita de rau, aduc fericire si prosperitate.

Doua tonuri (alb-negru, portocaliu-alb, gri si alb): conform legendei, pisicile cu doua culori sunt cei mai buni vanatori de pisici si sunt foarte prietenoase. Aduc energie, intelepciuniune, intelegerea si bun simt!

Tortoiseshell: magie pentru femei, pentru ca aceasta culoare este mostenita doar de catre femele. Magie pura, clarviziune, vindecare.

Auriu, maro auriu (cum ar fi etiopiana): pisica jucausa, inteleapta, regala, care confera har, ajuta la stapanirea de intelepciune; magie solara.

Tabinet (cu dungi): pisica, care confera noroc, fericire si atitudine vesela.

Dincolo de semnificatii, TOATE pisicile ar trebui indragite, indiferent de culoarea blanii!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 8 Comments
  1. Natalia spune:

    Negru e la putere, sunt absolut minunate!

  2. Anonim spune:

    prostie imensa sa alegi pisica dupa culoarea blanii, nu contesc semnificatiile dar sa nu incepem sa le alegem dupa ele….

    • addicted spune:

      Da, stiu ce zici. Intr-un fel sau altul pisicile de fapt ne aleg pe noi, nu noi pe ele. Noa de exemplu avea mecluta de liliac, si desi cautam de zile bune, si-mi ” picau ” in fata toate culorile lumii, la ea am ajuns, mecluta ei de pisica negruta aroganta m-a ales. laughing Nu a contat o clipa culoarea blanii, voiam un sufletel pentru noi, si atat.

  3. Bogdan spune:

    Noi nu voiam, dar…prima pisica a fost adusa de undeva de la tara,… a doua avea o luna si era in mijlocul drumului, cat pe ce sa fie calcata de masini… si nu in ultimul rand motanul, cand l-am gasit era sa moara mancat de paraziti.
    Bineinteles, pe fiecare i-am luat in casa „pana mai cresc si sunt in stare sa-si poarte singuri de grija” numai ca am omis ca nu noi alegem cu ei ne aleg pe noi.
    Deci, in ce ma priveste pot sa confirm ca nu conteaza culoarea blanii, nici sexul. ci doar … sa fii intr-un anumit loc la momentul potrivit happy

  4. Andreea spune:

    Pisicutele mele m-au ales ele pe mine. Am salvat mai multe pisicute care nu s-au lipit de mine si de casa mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *