Viata este roz si roz este lumea toata…

 Viata este roz si roz este lumea toata, buzele mele au gust de inghetata…

Cred ca va aduceti aminte de versurile acestea dar cred si ca ati ajuns si la concluzia ca viata nu e roz. Viata are momente roz, de nori pufosi si vata de zahar. De ar fi in permanenta roz am fi lipsiti de experiente si lectii. Astfel ca, cine afirma ca viata ii este intr-o continua nuanta de roz, oh well, minte, SE minte crezand ca minte pe altii!

E o diferenta intre a lua doar ce e roz din viata ta, si a spune ca asa e in intregime. Scriu articolul asta pornind de la ceea ce o minunata fiinta a scris pe Facebook, dar neavand legatura cu ea:

 Privind pe facebook, vezi numai oameni zâmbind. Etalându-și fericirea și realizările. Mult timp am făcut și eu asta. Însă astăzi, când în mașină îmi răsunau anumite cuvinte în minte, am realizat că e ok să recunoști uneori că ești depășit de situație. Nu am făcut-o niciodată, din contră, mi-a plăcut să fiu omul soluțiilor. Însă de această dată am să recunosc că e greu, că nu mai am controlul asupra lucrurilor și că mă simt în fiecare zi depășită de situație.

Eu nu vreau să fiu încă unul din oamenii care ascund mizeria sub covor și trâmbițează ce minunată e viața. Uneori trebuie să recunoști că ai eșuat. Alteori trebuie să admiți că nu te-ai ridicat la înălțimea așteptărilor tale. Și câteodată trebuie să spui și că e greu și te lupți să te redresezi.

N-are legatura nici cu optimismul, nici cu pesimismul; ci cu realismul pe care, uneori, e bine sa-l prezentam lumii intregi, si sa tinem cont si de faptul ca important e să FII FERICIT, nu sa PARI FERICIT. 

Dincolo de asta, sunt multi care fabuleaza crunt in mediul online si, din pacate, prea multi care cred ce citesc. Totusi, sunt si oameni realisti si constienti de faptul ca 70% din ce se scrie in mediul online( referindu-ma aici la oamenii ce prezinta o veselie continua, lauri, laude ) inseamna pure bullshit. NU exista continuitate in astea, exista puterea de a zambi no matter what, DA, asta da, si eu sunt asa. Ca o floricica, fara a sti careva ca trec prin ceva. Totul se afla dupa ce norii se risipesc.

Nu-i este nimanui greu sa fabuleze, mai ales atata timp cat majoritatea nu stie cum e de fapt viata ta. Ca si check-in-urile, ti le poti da de acasa pretinzand ca esti la mare. Asa si cu fabulatiile, poti sa pretinzi ce vrei si sa iti conturezi viata in ce nuanta vrei. Cine inghite galusca bine, bine nu… nu.

Am Nspe exemple de oameni ce prezinta o viata pe care de fapt SI-O doresc, o relatie la care de fapt VISEAZA, si ceea ce scriu nu are nici o legatura cu realitatea, cel putin nu in aceleasi procentaje. Ascund totul sub masca… fericirii supreme. Ceea ce, stim cu toti, nu exista. Personal, prefer sa admit asta, decat sa (ma) mint. Asta nu inseamna ca viata mi-e mizerabila sau ca sunt pesimista, dimpotriva, inseamna ca am tot tacamul a ceea ce inseamna VIATA, ca spun asta, ca-mi asum asta, ca trec peste asta si ca iau orice mi se intampla ca o lectie, si astfel… ma intaresc.

Voi cei care prezentati doar partea aia pure pinkish, all lovely, sa stiti ca noi, aia pe care voi ii considerati mai prejos si mai “umili”, doar pentru ca-si spun si offurile, noi, care mai cunoastem si dedesubturile vietii voastre, sa stiti ca ne amuzam de fabulatii si exagerari.

Nu-ti spune nimeni sa-ti expui viata fix asa cum e ea, sa incepi sa te plangi la orice colt, sa influentezi negativ pe cei din jur cu starile tale, dar nici sa o prezinti ca fiind in permanenta minunata, doar sa fii REAL si realist, si mai ales, sa nu uiti ca-s multi ce iti cunosc viata si ajung sa nu mai stie cine esti tu de fapt. Cel din online sau offline!?

Decat sa prezinti ce nu exista, mai bine nu spui nimic.

Voi restul restului, nu mai credeti tot ce vedeti/cititi, nu mai invidiati persoane care au, dreg, fac, si vedeti-va de gradina voastra; aveti mai multe decat credeti. NU e NIMENI mai presus decat voi si n-ar trebui sa va simtiti inferiori si, mai ales, NU va mai doriti viata altuia. Habar nu aveti ce traieste de fapt!

P.S: Nu raspund de faptul ca X sau Y s-ar putea simti in ceea ce am scris. Cine o face, inseamna ca are motive!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Raluca. says:

    vorba aia nu crede tot ce citesti laughing)) am si eu exemple e persoane ce se iubesc nebuneste prin poze si se lauda cu postari fericite dar in realitate, ce e la gura lor si cum se trateaza……….

  2. Ella says:

    Nici nu vreau sa spun de cate ori m-am contrazis cu cei care cred tot ce vad. Mai sunt si care invidiaza aceste fabulatii si te uiti ca prostul la ei, pt.ca nu le cunosc viata reala si o vor. Stupid!
    Dincolo de astea, NU exista viata roz si perfecta, exista momente, cum ai spus si tu, dar nu e in continuu asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.