Ce faci in Bruxelles 3 zile . Mini Europa si Atomium

Ce faci in Bruxelles 3 zile? Atomium si Mini Europa

Ce faci in Bruxelles 3 zile?

Asta-i intrebarea pusa de unii din jur, stiind ca noi suntem amatori a cel putin 5 zile de ” foc ” in orasele europene. Eiii bine, am considerat ca 3 zile pentru Bruxelles ar fi de ajuns. Ne-am inselat, 4 ar fi fost ideale, pentru a mai bifa una alta. Mai este timp totusi! happy

Ce este de vizitat in Bruxelles?

Am auzit diverse pareri despre Bruxelles, ba ca e un oras plictisitor, ba ca nu ai ce vedea impresionant si WOW, ba ca e cozy si atractiv. Cuvantul impresionant e relativ, ce pentru mine e impresionant, pentru voi poate sa nu fie, si viceversa. De aceea, am vrut sa ne convingem noi, fara a astepta exceptionalul de la acest oras. De fapt, n-am avut nici un fel de asteptari. Ne-am luat biletele la un impuls, la fel si cazarea, ne-am facut un MUST SEE LIST, si aia a fost.

Fiind extrem de activi cand vine vorba de vizitat noi orase, ne doream, din nou, sa ne tocim incaltarile si sa profitam de acelasi aer european , dar… altul totusi.

Nu regretam nimic. Bruxelles este frumos iar atmosfera din oras e IN CRE DI BI LA!

Sunt omul care e cu ochii si pe sus si pe jos, cand viziteaza, si din punct de vedere arhitectural, Bruxelles m-a fermecat. Este un oras aerisit si relaxant, nu-i lumea de pe lume, decat in Grand Place, in rest poti profita in tihna de tot. Noi Gaborii, suntem pasionati de arhitectura, ne place sa ne minunam de cladirile vechi dar impozante, de catedrale, de muzee, de… tot ce e epic si istoric. La fel ne place si sa umblam in lung si-n lat, SI NU doar sa vizitam ce este recomandat, ci sa descoperim orasele, la pas. Asa a fost si in cazul celorlalte orase europene vizitate de noi. Cel putin 50 de km doar la pas, am facut in fiecare oras european vizitat pana acum. Londra bate de departe recordul nostru, cu 115 km. big grin

Bruxelles ne-a oferit si el asta, ne-a oferit ocazia de a-l cutreiera in lung si-n lat, nu ne-a(m) limitat doar la Centrul Vechi ( triplu cat cel din Bucuresti si minunat animat ), nici la Grand Place ( care e wow, puteti vedea si in poze ), si nici la statuia Manneken Pis.

Grand Place Bruxelles

Grand Place Bruxelles

Grand Place Bruxelles

Grand Place Bruxelles

Grand Place Bruxelles

Grand Place Bruxelles

Bruxelles este mai mult decat Manneken Pis, Grand Place si Centrul Vechi! De aceea de multi este considerat mic si… plictisitor. Pentru ca nu este descoperit, dincolo de astea. Majoritatea se axeaza fix pe aceste zone, si in rest… foarte putini descopera. E pacat!

Bruxelles este SI despre catedrale si Notre Dame. Da, e o „replica” a celei din Paris, la fel de frumoasa! Este despre Pavilionul chinezesc si Turnul japonez, despre palate si tururi de de benzi desenate, despre muzee si expozitii tematice! Despre astea insa va voi vorbi separat in alt articol pentru cei care vor sa viziteze si ce nu exista pe listele de must see.

Viziteaza Mini-Europa si Atomium

Mini Europa – parcul de cladiri europene in miniaturi si Atomium, acestea sunt deja cunoscute de multi dintre voi si destul de vizitate. Mi-am cascat ochii dedesubtul Atomiumului si m-am simtit fix ca un mic atom. Atomiumul este unul din simbolurile orasului, a fost construit in 1958 pentru Expozitia Mondiala si este construtia unui modelul unui cristal de fier, la o scara marita de 165 de trilioane de ori!

Atomium Bruxelles

Atomium Bruxelles

Atomium Bruxelles

Mini Europa – Parcul de cladiri in Miniatura

La „picioarele” Atomium-ului te asteapta Mini Europa. Locul unde si cei mici si cei mari se simt GIGANTI.  Acolo gasesti nici mai mult, nici mai putin, de 350 de modele de cladiri, pornind de la Big Ben-ul londonez, la gondolele venetiene.

Majoritatea miniaturilor de la Mini Europa din Bruxelles au fost platite de tarile sau regiunile din care provin. Acolo te simti ca un gigant in fata cladirilor, a trenurilor, vapoarelor si morilor de vant. TOATE functioneaza ca si cum ar fi reale. Este chiar si Muntele Vezuviu care erupe si un pod pe care puteti simti cat de puternic este un cutremur din acea zona.

Apropo, este si Romania la Mini Europa, reprezentata de Palatul Mogosoaia si Dracula. Banuiesc ca doar reprezentatii de la Mogosaia au avut bani pentru asta. happy Pacat, putea sta frumos si Casa Poporului acolo!

 Mini Europa parc miniaturi Bruxelles Grand Place

 Mini Europa parc miniaturi Bruxelles

 Mini Europa parc miniaturi Bruxelles

Mogosoaia Mini Europa

Mini Europa parc miniaturi Bruxelles

 Mini Europa parc miniaturi Bruxelles

 Mini Europa parc miniaturi Bruxelles

Cam atat, momentan. Revin cu articolele despre ce poti sa mai faci in Bruxelles 3 zile, ce poti vizita, ce poti manca si ce poti bea, fara a scoate prea multi bani din portofel, daca asta urmariti.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 1 Comment
  1. Anonim spune:

    e frumos daca il iei la pas, daca te uiti doar prin centrul vechi e lipsit de farmec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *