Uităm să spunem mulţumesc!

E clar. Noul obicei al oamenilor este să se plângă în continuu de ceea ce nu au! Oriunde mergi, auzi oameni care spun că nu au îndeajuns de mult/e, că nu le merge bine, că sunt trişti, deprimaţi, nervoşi etc. Unii sunt chiar din nimicuri şi dramatizează şi intensifică TOTUL!

De mult nu am mai auzit pe cineva vorbind de ceea ce au , mulţumiţi de ceea ce au. Mă întreb, cum să nu îţi dea Dumnezeu palme una când nu eşti capabil să îţi ridici privirea sus şi să spui MULŢUMESC!? Nici măcar atunci când avem totul nu suntem capabili… Când ne este mai bine uităm de El, când ne este mai rău  Îl învinuim. De ce? De ce când totul stă în noi şi în alegerile noastre? Pentru că este mai uşor ,nu? Pentru că mereu a fost mai uşor să dai vina pe altcineva şi nu pe TINE.

If we never thank God for every smile, then why do we blame him for every tear?


Personal am probleme pe care puţini le-ar putea duce însă fără modestie spun că sunt capabilă zilnic să mulţumesc pentru ceea ce ÎNCĂ am aproape şi să nu mă las doborâtă de probleme. Încerc măcar să fiu recunoscătoare pentru că ştiu că sufletul mi-ar fi sfâşiat de aş rămâne fără ceea ce am!

De ce unora le place atât de mult să se afunde SINGURI în gânduri negre şi să se plângă când au atâtea lucruri şi persoane frumoase în viaţa lor?E ok să fii trist, e ok să fii dezamăgit, dar binele prin/din tot răul de ce nu îl vedem? De ce toţi dramatizează? Poate pentru că nu ştiu cum e să pierzi definitiv un “lucru” cu adevărat valoros!? Omule, fii grateful not hateful

Unii şi-o fac cu mână lor, stau la podea pentru că asta e alegerea LOR, nu pentru că nu ar PUTEA ci pentru că nu vor să se ridice!!! Unde vă este recunoştinţa şi puterea de a merge mai departe? Unde stau? În neputinţă sau în …laşitate?

Life isn’t about having what we want, but wanting what we have. Always be grateful!

 


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 13 Comments
 1. vacitim says:

  Asa este, fieca e vorba de versul celor de la Paraztii:Copii, parintii vostri doar isi plang de mila; fie ca e poezia gazel a lui Cosbuc:Copiii nu-nțeleg ce vor:
  A plânge-i cuminția lor.

  Dar lucrul cel mai laș în lume
  E un bărbat tânguitor.

  Nimic nu-i mai de râs ca plânsul
  În ochii unui luptător.

  O luptă-i viața; deci te luptă
  Cu dragoste de ea, cu dor.

  Pe seama cui? Ești un nemernic
  Când n-ai un țel hotărâtor.

  Tu ai pe-ai tăi! De n-ai pe nimeni,
  Te lupți pe seama tuturor.

  E tragedie nălțătoare
  Când, biruiți, oștenii mor,

  Dar sunt eroi de epopee
  Când brațul li-e biruitor.

  Comediant e cel ce plânge,
  Și-i un neom, că-i dezertor.

  Oricare-ar fi sfârșitul luptei,
  Să stai luptând, căci ești dator.

  Trăiesc acei ce vreau să lupte;
  Iar cei fricoși se plâng și mor.

  De-i vezi murind, să-i lași să moară,
  Căci moartea e menirea lor.; fie ca e celebrul dicton: fii multumit cu ce ai, nu te agita si nu fi nemultuminit pentru ce nu ai happy. Frumos indemn

 2. Servus Touchy happy

  Ma intreb ce s-a intamplat pe parcurs, pentru ca istoria noastra spune altceva. Noi intotdeauna am fost pe principiul “eu ma multumesc cu bucata mea de pamant, pe care o apar pana mor” (probabil de aia politica noastra externa a fost praf). In ultimele decenii, cum zici tu, numai ne plangem. Eu cred birtanicii (natie de neplangaciosi prin excelenta) o iau razna cand vin aici (noroc ca am vem femei frumoase).

  In orice caz, ai dreptate si felicitari pentru bucata ta de scriitura.

  Multumesc

  P.S. Stii c-am aruncat cu leapsa dupa tine, nu?

 3. […] drum, pe unul de oriunde, să nu mă întrebați care Mergeam de zor, era pădure, uitai ca să vă spun Pierdut în […]

 4. Roscata says:

  Da, asa e! Eu ma bucur din plin si multumesc zilnic ca nu sunt mai rau decat acum desi as vrea sa fie si mai bine… Uneori din cauza multiplelor probleme, a oboselii, a starilor relativ proaste gandesti mai negativ… apoi, dupa ce iti trece, revii la starea de bine!

  • addicted says:

   Toti ne dorim mai multe si e bine sa ai ambitie pentru a avea ce iti doresti dar nici sa nu fii recunoscator pentru ce ai cand altii nu au nicii un sfert din ce ai tu..

 5. Mihaela says:

  Am multi cunoscuti care sunt aproape mereu nemultumiti. Si fiecaruia din ei le reamintesc ca au atat de multe, ca sunt mai norocosi ca alti, ca ar trebui sa fie fericiti pentru ceea ce au. Nu zic sa nu aspiram la mai multe, dar nu sa stam deprimati ca nu avem cat ne-am dori sa avem.

  • addicted says:

   Exact asta am vrut sa spun si eu. Este ok sa aspiri la mai mult sa vrei mai mult dar sa stii sa fii si multumit cu ceea ce ai aproape ,nu sa te plangi de ceea ce INCA nu ai in mod constant ca trece viata pe langa tine si nu te mai bucuri de nimeni si nimic.

 6. Creve says:

  Unii cred că totul li se cuvine, altora li se pare normal să aibă ceea ce au, alții sunt mulțumiți cu ce au, alții știu că se poate și mai rău, alții pur și simplu trăiesc.

 7. Roxy's blog says:

  NEMULTUMITULUI I SE IA DARULbig grin

Leave a Reply

Your email address will not be published.