Viaţa lor …

Copiii din ziua de azi nu mai zâmbesc sincer, aţi observat ? Sunt majoritatea trişti şi izolaţi fiecare în faţa unui calculator şi am atât, asta e viaţa lor! În amalgamul ăsta de informaţii, tristeţe, supărări, lipsa distracţiei pe care noi o aveam din belşug în copilărie, răcirea lor faţă de ceilalţi şi lipsa comunicării şi a zâmbetului duc de multe ori la …. o tragedie.

Mi-e milă de ei, stau legaţi de un scaun în faţa calculatoarelor nemaiavând eroi din cărţi după care să se ghideze ….

 

Copilărie. Perioadă a vieţii umane, intermediară între idioţia prunciei şi nebunia tinereţii – la doi paşi de păcatele maturităţii şi la trei de regretele bătrâneţii.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 27 Comments
 1. Roscata spune:

  Asa e, dar este si faptul ca parintii nu mai au timp de ei si prefera sa ii lase in fata unui calculator. Acum se munceste mult mai mult si timpul alocat copiilor este mult mai mic decat pe vremea noastra, nu? Nu mai au timp sa ii scoata pe afara sa se joace cu alti copii, nu mai au timp sa le citeasca povesti sau sa se joace, pur si simplu, cu ei…Bine, acum nu spun ca ar fi o scuza dar asta e adevarul, vad des chestia asta la familiile cu copii.

  • addicted spune:

   Stiu, asa este insa iti gasesti timp 5minute pentru o scurta poveste 15 minute pt.a iesi afara, nu este vorba de ore intregi sau zile. Pentru formarea copilului tau gasesti timp, iti rupi din timpul tau de odihna si-i oferi ce ar trebui, nu ce e mai usor .. Eu stiu cum am sa fiu, eu-mi rup acum din timpul meu si ma joc cu, copilasii vecinilor si crede-ma ca nu dispun de chiar atat de mult timp liber! laughing

 2. Paul spune:

  asa este..ma bucur totusi ca fratele meu adora sa se joace pe afara si nu sta exagerat la pc..

 3. Iulia C spune:

  inseamna ca nu mi-ai vazut verisoarele big grin
  ele sunt taaare vesele..dar oricum nu au voie decat foarte putin la calculator.

 4. Creve spune:

  Eu cunosc âțiva copilași care toată ziua sunt numai un zâmbet. Așa dragi îmi sunt tongue Din păcate sunt niște excepții.

  • addicted spune:

   Am si eu aici copilasi mai saracuti care nu au calculatoare si jocuri pe tv si se joaca de cand a dat caldura afara tooooata ziua. E placut sa le auzi vocea ..

 5. Ana. spune:

  din pacate jocurile alea frumoase din fata blocului si din parc au fost inlocuite cu cele pe calculator sau telefon, prieteniile legate pe furis se intampla acum pe messenger sau facebook, iar zambetul sincer si infantil e acum unul plictisit si fortat.
  Pacat, copilaria noastra a fost atat de frumoasa si de speciala…sincer imi pare rau pentru cei mici de azi care nu se mai bucura cu aceeasi intensitate cu care o faceam noi odinioara. sad

  • addicted spune:

   Si mie imi pare rau. Noi am avut o copilarie perfecta as putea spune, fara sa exagerez. Am stiut si ce sunt alea vacante la tara, la bunici, am stiu si cu ce se ” mananca ” jocurile: flori fete sau baieti, tara tara vrem ostasi. Am cunoscut si gustul cireselor furate de la vecini si gustul amar al lacrimilor atunci cand ne juleam in genunchi.
   Ei ce stiu? cunosc lumea online mai bine decat noi ….

 6. ex-silentio spune:

  Probabil copiii de acum spun (sau vor spune peste ceva timp) despre noi: cum or fi copilărit ăștia așa … fără televizor color, fără jocuri pe calculator, cum or fi stat ei fără telefoane, muzică pe cd, … cât de rău trebuie să fi fost atunci…
  Cred că fiecare generație are specificul ei. Și eu când eram mic mă miram că părinții mei se întâlneau la „ceaiuri” și dansau pe muzica dată la radio, și mă consideram norocos că am televizor, chiar dacă era alb-negru.
  Sunt de acord că nici un joc pe calculator nu poate înlocui un joc real, în spatele blocului, și nici un desen animat, nici o poveste audio nu poate înlocui povestea de seară spusă de părinți, sau bunici … Din păcate, toate astea – chiar dacă mai există excepții – sunt pe cale de dispariție.

  • addicted spune:

   Adevarat. Tin minte si acum c-am invatat Imnul Romaniei de la tv pe vremea cand inca nu eram la scoala pentru ca ai mei deschideau tv-ul cand se pregateau sa plece la munca. Tin minte si desenele animate ce se dadeau o data in zi si nu-mi permiteam sa le ratez. Tin minte ca adoram Teleenciclopedia, mai ales partea cu animalele planetei ….Si Salvati de clopotei!
   Ei acum le gasesc peste tot si nu profita! Nu sunt interesati de documentare, nu sunt fascinati pentru ca au o alta alternativa – se pot juca pe calculator in schimb.
   Din pacate cei mici vad si citesc si ceea ce nu ar trebui fara ca parintii sa aiba habar

 7. P. spune:

  Vina parintilor in mare parte.

 8. pompe caldura spune:

  pompe caldura…

  […]Viaţa lor … | touchofadream.ro[…]…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *