Consumul moderat de bere

Consumul moderat de bere ne menţine în formă şi ne hidratează! Da, chiar aşa, se pare că ar fi o modalitate de a ne rehidrata după efort fizic.Cel puţin aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii spanioli de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Granada şi a celor din cadrul Consiliului Superior de Cercetări Ştiinţifice din Madrid.

Studiul, care prezintă cele mai recente descoperiri ale medicilor spanioli în ceea ce priveşte rolul berii în recuperarea metabolismului după exerciţii fizice şi efort, a fost realizat pe un grup de voluntari cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, într-o stare fizică bună, practicanţi obişnuiţi de activităţi fizice şi consumatori obişnuiţi şi moderaţi de bere.

“Berea aduce elemente care înlocuiesc pierderile ocazionate de exerciţiile fizice cum sunt aminoacizii, diverse minerale, vitaminele din grupă B şi antioxidanţi. Printre alte proprietăţi, berea se caracterizează prin efectul răcoritor şi puterea de reducere a senzaţiei de sete şi este, consumată moderat, o băutură rehidratanta ideală”, consideră Alin Popescu, specialist în medicină sportivă, medic coordonator al Federaţiei Române de Rugby, referindu-se la concluziile studiului medicilor spanioli.

Preferata mea?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 30 Comments
 1. ex silentio says:

  Uite, ăsta e un studiu util big grin . Acum mă întreb, oare câte beri înseamnă “consum moderat “?

  • addicted says:

   Sa stii ca util l-am considerat si eu! big grin Consumul moderat pentru mine cel putin inseamna 2 beri .. Pentru tine cam ce inseamna ca pentru restul … oh, pot trece de 10.

 2. ALEX says:

  E interesanta berea. Dar dupa 4 beri te uiti in portofel si fluieri a paguba !

 3. Angel says:

  Ce sa spun decat ca aceste descoperiri imi plac laughing) Eu beau cam 4 cand ies cu baietii ,ce e mai mult de atat deja e prea mult

 4. Diana says:

  Bănuiesc că berea aia reală, nu porcăriile de la noi care sunt de fapt apă cu caramel și chimicale. :lol:

 5. Creve says:

  Zi-mi despre consumul moderat de limonadă laughing)

 6. Nice says:

  Eu nu beau niciodata bere, nu-i suport gustul amar, dar am amintiri frumoase cu o … Salitos, asa ca va ramane preferata mea.

 7. Pai hai sa discutam cu ficatii pe masa, cum ar veni. Consum moderat inseamna in cel mai rau caz sa ajungi sa te opresti fix inainte sa te imbeti din bere, cat sa te simti bine, moderat de vioi, si cat sa articulezi idei lucid. De obicei te molesesti, spre deosebire de tarii, une de “revergorezi” la doze cumpatate. Betia si mahmureala de la bere sunt printre cele mai groaznice, atat cat le-am experimentat eu. O doza pe zi e recomandata, avem dezlegare de la experti, stiu eu de ce perseverez zilnic in directia asta. Consumul regulat, totodata, iti creste treptat toleranta, si te pregateste spiritualiceste pentru operatiunile de cursa lunga, cand se mai intampla sa bei pe anduranta pe principiul “care cade primul sub masa, ala conduce” ha, ha, ha.
  Pentru o sesiune de consum reusit se recomanda sa se manance inainte, sa se bea cu o frecventa redusa cu inghitituri mici, nu se recomanda sa fii nervos, pentru ca bei si pierzi notiunea litrajului, de ajungi pe nesimtite sa vezi stele albastre. Da, oameni buni, sunt albastre, nu verzi.

 8. Hm, am observat ca esti singura bloggerita care raspunde la fiecare comment in parte, iti “cresti” cititorii cu sarg. Am vaga impresia ca o sa raspunzi si la comment-ul asta laughing

 9. da, ok, dar nu cred ca trebe la fiecare, atata tot, daca si-o iau in cap pe urma? happy si la cate femei-blogger citesc, esti singura care face asta, pentru ca citesc foarte putine

 10. Roscata says:

  Aici desperados e 2 euro baxul, nu stiu de ce laughinglaughingrolling on the floor
  Eu beau cam o bere pe saptamana, bere germana big grin

 11. Peter says:

  Păi după vreo două, nu mai tre’ să spună doctoru’, că văd şi singur! laughing

Leave a Reply

Your email address will not be published.