Prietenie transformată în iubire

Mulţi ar tinde să spună că se poate şi bat crunt cu mână în masă!! Am fost şi eu în papucii acelor oameni ce susţineau sus şi tare că poate exista o prietenie foarte strânsă între o fată şi un băiat chiar de ies zilnic, vorbesc zilnic prin orice metodă de comunicare, chiar de îşi spun totul cu sau fără lux de amănunte, chiar de suferă când se ceartă, se îndepărtează…. ca într-o relaţie de iubire.

Îhîm, mai devreme sau mai târziu unul din cei 2 se ataşează de celălalt şi se nasc altfel de sentimente. Nu toţi recunosc asta de dragul de-a nu strica prietenia şi poate că, de aceea mulţi dintre voi veţi şi spune acum că se poate… Dar v-aţi întrebat vreodată dacă întradevăr ştiţi TOT ce se petrece în sufletul celuilalt?

Eu zic că nu se poate. De ce? În primul rând pentru că am fost foarte bună prietenă cu un băiat 9 ani  şi am aflat nu de mult, că în toţi aceşti ani până să îşi întâlnească marea iubire, a fost foarte îndrăgostit de mine…. Nu a zis nimic si nu mă mira nimic din tot ceea ce făcea pentru că MEREU mă gandeam că ” asta fac prietenii”,nu mă mira faptul că nu mă refuza niciodată când îi ceream ajutorul, că-mi era MEREU şi la orice oră aproape, că-mi dădea sfaturi în relaţii … nu m-au mirat până nu am aflat.

În al doilea rând pentru că după o relaţie de 1 an jumătate de foarte bună prietenie între mine şi A., s-a ajuns la o poveste de iubire. A fost inevitabil din moment ce nu era zi în care să nu vorbim, chiar de aveam la un moment dat amândoi pe altcineva eram buni prieteni iar din simplă prietenie s-a ajuns la… ce este acum. Norocul a fost că amândoi am realizat că ce ne leagă este de fapt un sentiment mai puternic, nu un simplu sentiment de prietenie! Nu mulţi au norocul acesta, de foarte multe ori doar unul simte mai mult pentru celălalt şi alege ori să spună totul în speranţa că şi celălalt simte la fel, ori să tacă, să sufere, să-l vadă că iubeşte pe altcineva, să-i fie aproape doar pentru a nu pierde ce are….

Nu vorbesc de cazurile în care azi cei doi vorbesc şi o săptămână/lună nu, nu vorbesc de cazurile în care doar anumite lucruri îşi împărtaşesc ci de cei care zilnic sau cel mult o dată la două zile împart ceva unul cu celălalt şi susţin că vor rămâne mereu doar simpli prieteni…. Îi înţeleg pentru că repet, acelaşi lucru l-am susţinut şi eu cu aceeaşi tărie!

Voi aţi avut experienţe de acest gen şi ce credeţi, este sau nu posibil?


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 19 Comments
 1. Cris Mary spune:

  EU sunt de acord cu tine, nu poate exista asa ceva si da la un moment dat se intampla ceva si undeva apar sentimente mai mult decat de prietenie. Am avut o singura data un prieten foarte bun care gandea identic ca mine si ne intelegeam de minune si acum suntem amici si spre fericirea mea nu s-a transformat in nimic romantic.. poate si diferenta de vreo x cm inaltime nu ne-a facut sa fim atrasi unul de altullaughing

  • addicted spune:

   Mai acum depinde de mai multi factori. De cat timp petrec cei doi impreuna, ce impartasesc, cat impartasesc si mai ales daca au sau nu partener pentru ca daca au e posibil sa se mentina la o relatie de buna prietenie dar daca unul sau amandoi sunt single… de unul din ei se leaga un sentiment mai puternic.

 2. andreaautza spune:

  Si eu am trecut prin aceeasi situatie…si sunt foarte fericita ca am realizat la timp, ca sentimentele mele pt el sunt ceva mai mult decat o simpla prietenie…..Acelasi lucru este si in cazul lui…Love him kiss

 3. Peter spune:

  Eu nu ştiu, nu am fost într-o astfel de situaţie. Adică n-am avut niciodată prietene bune (doar prietene), poate că nu s-a nimerit, nu ştiu…

 4. Diana spune:

  Eu una cred că se poate.
  Am avut aproape toată viața prieteni băieți, mai mult sau mai puțin apropiați, și i-aș vedea iubiți cum m-aș vedea cu fratele meu. laughing Pentru că așa îi simt, ca niște frați aproximativ.
  Recunosc, la un moment dat am avut și eu confuzii… am crezut că afecțiunea prietenească e iubire… am început relația și ne-am trezit realizând că suntem prieteni mai mult și numai asta ne doream să fim.

  Până la urmă totul depinde. Majoritatea oamenilor oricum nu au clarificate niciodată sentimentele, așa că o confuzie între diverse stări poate să apară.
  Orice relație umană poate evolua într-un fel. Poate să rămână toată viața la fel, poate să se termine. Poți să îți dai seama după o prietenie că ar fi mai bună o relație. Poți ca după o relație să îți dai seama că există doar înțelegere și afecțiune prietenească, că nu poate evolua spre o relație mai profundă sentimental.

  Și depinde cum e fiecare. Sunt oameni care se pot îndrăgosti doar după o perioadă lungă. Sunt alții care dacă nu simt o oareșce atracție din primele ocazii, nu își schimbă percepția.

 5. Delia spune:

  O prietenie intre o fata si un baiat e posibila DOAR daca acestia vorbesc mai rarut (ca-i mai dragut). Spun din proprie experienta. happy Eu si prietenul meu cel mai bun avem o „relatie” de 4 ani, si am ramas in stadiul asta…doar prietenie/amicitie. Secretul a constat in faptul ca vorbeam despre orice + detalii din vietile noastre (si intime chiar), dar o faceam rar. happy

 6. Baby R. spune:

  poate da, poate nu, poate iar nu laughing habar n-am… depinde de multe. i dont know

 7. Mihaela spune:

  Mereu am crezut ca nu poate exista o prietenie stransa intre un baiat si o fata. Da, am si eu prieteni de sex opus, dar cu ei vorbesc rar, pe net de obicei, si cand ne vedem de obicei suntem si cu partenerii langa noi. Oricum, mi s-a tot aratat pana acum ca nu poate exista o astfel de prietenie…am patit-o si eu, am patit-o si noi, ca si cuplu, ca prieteni din jur. Mai bine pastram un pic distanta, decat sa ne trezim cu probleme. Chiar nu vreau sa-mi pierd prieteni din acest motiv.

 8. Buburuzaa spune:

  Sunt in aceasta situatie. Vorbesc cu un tip de aproape 6 ani zilnic, poate cu mici pauze. La un moment dat vorbeam serios si i-am zis ca nu m-as vedea cu el, insa mi-a spus ca ma lasa acum sa „imi fac de cap” sa fiu libera, ca pana la urma tot nevasta lui o sa fiu. Chiar nu cred ca e genul meu, sunt confuza, ma gandesc ce ar fi daca as incerca, dar parca nu vreau. Recent i-am zis ca am iesit in club si am schimbat 2 vorbe cu niste baieti si mi-a marturisit ca e gelos. Deocamdata nu iau o decizie, nu sunt presata sa o fac, dar sunt curioasa si eu care e deznodamantul. Any ideas? happy tongue

  • addicted spune:

   Da, stiu glumele alea spuse de fapt in serios pentru a vedea reactia celuilalt. happy Nu as putea sa iti dau un sfat insa as putea sa iti spun sa ai grija, daca tu nu simti mai mult pentru el nu te risca sa incerci doar din curiozitate…

 9. Creve spune:

  Dacă te și vezi zilnic șansele să rămână doar prietenie sunt cam slabe laughing)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *