Zodiacul psihologic

Berbecul

Spirit altruist, energic si curajos, om cu fire buna, Barbatul – Berbec e iute la manie si autoritar, dar nu e in stare de ranchiuna. Femeia – Berbec e si ea autoritara, buna gospodina si poate avea un cuvant greu in casa. Poate fi chiar o “gaina” care canta in locul cocosului. Berbecii sunt buni in afaceri, mereu cu idei, mereu cautatori, schimba registrul preocuparilor, nu-si fac probleme cu viata.

Taurul

Desi egoisti si incapatanati, Taurii isi pot face repede un cerc de prieteni. Sunt oameni care-si pot schimba cu usurinta amicii. Cei nascuti in zodia Taurului sunt greu de suparat, dar atunci cand se supara e prapad. In general, nativii in Taur au un dezvoltat simt in a lucra cu oamenii, desi de felul lor sunt mandri. Femeile-Taur sunt semete, daruite, muncitoare, cu multa personalitate. O femeie-Taur nu se va umili in fata unui barbat si nici nu se va pleca atat de usor in fata loviturilor vietii. Barbatii-Taur stiu sa se faca iubiti de femei. Taurii au un rezervor parca inepuizabil de energie fizica si psihica.

Gemenii

Gemenii sunt oameni capabili de analize fine si profunde. De felul lor sunt creduli pana la naivitate si adesea pun interesul altora inaintea propriului lor interes. Repede adaptabili, Gemenii dovedesc ingeniozitate in gandire, dar si in fapta. Nu sunt morti nici dupa avere, nici dupa glorie. Desi manierati, se zice ca sunt nestatornici. Pentru cei din jur, Gemenii sunt-tocmai datorita acestor trasaturi-oarecum ciudati, oameni greu de deslusit.

Racul

Persoanele-Rac au o lume a lor, sunt pline de felurite iluzii si de plasmuiri ale unei minti cu imaginatie bogata. Asemenea Gemenilor, si Racii sunt prea increzatori. Mai mult decat Gemenii, ei sunt si impresionabili. In ceea ce priveste sensibilitatea, aceasta e o trasatura in exces in cazul Racilor. Observatiile facute asupra oamenilor-Rac arata ca acestia sunt priceputi in afaceri, ajutandu-i si faptul ca sunt sarguinciosi, meticulosi si tenaci. Generozitatea Racilor este bine cunoscuta. Au de partea lor, nu de putine ori, implinirea in viata, succesul usor obtinut.

Leul

Exista o mare diferenta intre firea barbatului-Leu si cea a femeii-Leu. Barbatii-Leu sunt remarcabili prin stiinta lor de a-si aduce de partea lor succesul, fiind niste adevarati luptatori, oameni plini de cutezanta, in timp ce femeile-Leu isi transforma repede calitatile inalte-specifice acestei zodii-in adevaratele defecte: dorinta de razbunare, perseverenta in cauze mici sau care nu aduc stima celor din jur. In general, cei nascuti in zodia Leului se inflacareaza usor si dau dovada de un potential energic foarte bun. Siguri pe ei, inflexibili cand si-au pus ceva in gand, oamenii-Leu sunt mareti in simplitatea lor, fiind capabili sa se controleze in orice imprejurare. Leii se vor putea catara intotdeauna foarte bine pe scara sociala.

Fecioara

Despre cei nascuti sub semnul Fecioarei se zice ca viata li se va sfarsi mai bine decat a inceput. Fecioara este o zodie a oamenilor cinstiti si de aceea adesea viata oamenilor cu acest semn nu va fi prea usoara. Multe vor vrea ei sa faca, dar nu prea vor reusi. Oamenii-Fecioara sunt precauti in actiunile lor. Au suflet bun, iar in activitatea de zi cu zi sunt meticulosi. Cand se infurie, nu impresioneaza pe nimeni. Se recomanda oamenilor-Fecioara sa se increada in destin.

Balanta

Astrologii afirma ca oamenii nascuti sub semnul Balantei isi vor gasi liniste si fericire in societate, in timp ce in familie vor avea uneori neplaceri sau vor intampina disconfort si dificultati. Semnul Cumpenei da omului echilibru, masura in tot si toate. Oamenii-Balanta se vor dovedi pacifisti, manierati si mari iubitori de dreptate. Le e frica de greseli si de aceea vor lua cu greu o decizie. Pot fi acuzati lesne de inertie si conservatorism. Balanta da oamenilor aflati sub inraurirea ei talente artistice.

Scorpionul

Sub semnele acestei zodii pot fi gasiti justitiarii, luptatorii pentru inlaturarea nedreptatilor. Cu toate acestea, Scorpionii dovedesc adesea sensibilitate redusa, fiind-pe asemenea fond-razbunatori pana in panzele albe. Scorpionii sunt oameni tari, dovedind sange rece. Astrologii ii caracterizeaza pe oamenii-Scorpioni ca fiind autoritari, violenti, macinati de ambii si orgolii. Viata ii poate rezerva omului-Scorpion surprize placute, mai ales in plan material.

Sagetator

Aceasta zodie este rezervata celor care la viata lor vor fi sefi. Barbatii-Sagetator sunt tenaci si au un accentuat spirit de sacrificiu, pe ideea:”daca ai castigat, continua, daca ai pierdut, continua”. La randul lor, femeile sagetator au un puternic simt al casei si al familiei, desi nu vor lipsi confruntarile in familie. Sagetatorii sunt oameni priceputi in a face o treaba, in a duce la indeplinire o sarcina. Societatea poate conta aproape intotdeauna pe ei, fiind adevarati stalpi ai acesteia. Sagetatorii pot avea firi foarte deschise si o exprimare directa si concisa.

Capricornul

Celor nascuti in Capricorn li se prezice ca vor trai mult, desi la viata lor vor munci mult. Aspectele personalitatii lor sunt de multe ori grave, dar fara tonuri de comportament colorate. E aici ceva din functionarea unui metronom, oamenii-Capricorn fiind cunoscuti ca egoisti si instrainati. Capabili de efort indelingat, nativii in Capricorn au curajul si puterea de a o lua mereu de la capat, asemenea unei furnici care isi duce povara. Femeile-Capricorn au gustul succesului, al victoriei. Oamenii-Capricorn au o mare calitate in raport cu nebuna lume de azi: sunt foarte-foarte adaptabili, atat la bine, cat si la rau.

Varsatorul

Varsatorii sunt recunoscuti prin bunatatea lor si prin accentuatul spirit de dreptate. In manifestarile lor extreme, cand se infurie, de pilda, sunt ca un foc de paie, repede se inalta, iute se potolesc. Totodata, oamenii-Varsator pot fi pentru ceilalti niste autentici prieteni de cursa lunga. Statornici in iubire, ei sunt oameni pe care se poate conta din punct de vedere afectiv, avand sentimente bine armonizate.

Pestii

Oameni vulnerabili in fata agresivitatii celorlalti, cei nascuti in zodia Pestilor sunt firi sensibile, delicate, cu un comportament mai degraba timid. Ciudat, acestor oameni care par dezarmati le place sa se confrunte cu dificultatile. Femeia nascuta in zodia Pestilor este genul “pisica”, blanda, prietenoasa, dar totodata suspicioasa. De altfel, oamenii-Peste se pot dedubla cu usurinta, complcandu-se in asemenea situatie. Din punct de vedere al sentimentelor, nativii in zodia Pestelui vor avea o viata complicata.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 20 Comments
 1. Roxana says:

  Oh da big grin Mi-a placut ce-am citit la berbec happy

 2. madMe says:

  Se potrivește destul de bine. Eu sunt rac big grin

 3. Paul says:

  Hai ca la balanta zice bine, pana la aia cu talentul artisticlaughing

 4. Lilly says:

  fecioara! nu ma stiu infuria nici certa laughing))

 5. Mistocareala says:

  super , capricornul cred ca mi se potriveste … buna zodia mea laughing

 6. Loryloo says:

  Sa credem in destin, auzi…
  Trista soarta pentru fecioare. Vesnic ingrijorate, meticuloase… si ne mai spune ca nici nu impresionam pe nimeni laughing Of, ce povara sa ajungi pe lume in septembrie.

 7. Jonathan says:

  De ce la Sagetatori se termina paragraful cu fraza:”Scorpionii pot avea firi foarte deschise si o exprimare directa si concisa.”?

 8. Diana says:

  Uite că nu cred în destin și îmi merge bine. :lol:

  De fapt… ce prostie e asta… dacă tot e scris demult, ce i-ar păsa destinului dacă eu cred în el sau nu? Nici zodiacul nu mai e ce a fost…

Leave a Reply

Your email address will not be published.