Cel bun vede bunătatea peste tot

Cel bun vede bunătatea peste tot, cel rău nicăieri.

Un tânăr era foarte supărat că nu are mai mulți bani, că nu-și poate cumpără tot ce-și dorea. Se plimbă trist pe stradă, neștiind cum să iasă din această situație. Dar, cum mergea el așa, s-a lovit deodată de cineva. Mare i-a fost mirarea să vadă că, din neatenție, a dat peste un om sărman, fără vedere. Încerca bietul om să se ajute cu un baston și să găsească drumul spre casă. Tânărul nostru l-a ajutat, conducându-l de braț.

Văzând cât sunt alții de necăjiți, tânărul nu s-a mai gândit, de atunci, decât la un lucru: cât de bogat este el. Nu avea bani pentru tot ce și-ar fi dorit, dar avea comoara cea mai mare din lume, pe care banii nu o pot cumpără: sănătatea cu tot ce izvorăște din ea:€“ putere de muncă, bucurie și voie bună.

Acum își dădea seama că sunt oameni care au rămas ologi în urmă unor accidente dar picioarele sale îl puteau duce oriunde. Alții au rămas orbi! El putea să vadă, însă, clipă de clipă, toate frumusețile din jurul său. Există și unii oameni care, din păcate, sunt orbi și ologi sufletește, pentru că sufletul lor s-a golit de bucurie, de speranță și dragoste. Aceștia sunt cu adevărat nefericiți!

Cu cât vei fi mai binevoitor, cu atât sufletul tău va avea mai multă liniște. Cel rău și zgârcit nu da niciodată nimic, nici măcar un pahar cu apă sau un sfat, chiar dacă aceste lucruri nu l-ar costa nimic. Un astfel de om mai este cu ceva de folos celorlalți ?

Dacă ne vom uita în jurul nostru vom vedea că nimic nu trăiește doar pentru sine. Până și un copac obișnuit, chiar dacă nu ne oferă fructe, ne da cel puțin posibilitatea să ne odihnim un minut la umbra lui…..


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 13 Comments
 1. Andreea says:

  Adevar graiesti, niciodata nu suntem multumiti de ceea ce avem,si mereu vrem din ce in ce mai mult.Asa uitam ce e cu adevarat importanthappy

  • addicted says:

   Bine ai revenit Andreea.
   Din pacate, da. Nu realizam o secunda ca avem mai multe decat au altii, avem ce altii se roaga sa aiba…. Realizam ce am avut abia dupa ce pierdem!

 2. Cris-Mary says:

  Uff, asta a fot un pic ca si o predica de Duminica ..Sa ne amintim din nou de lucrurile importante din viata!

  • addicted says:

   Chiar zici ca e o predica de Duminica insa ceva mai realista si mai placut “recitata”. hee hee Sa ne amintim zilnic de ele si sa spunem si ” Multumesc “.

 3. Peter says:

  Ferice de cei întregi, fără niciun beteşug.
  Se spune că sătulul nu-l cred pe flămând… Şi cel întreg nu ia în seamă prin ce trece un om lovit de soartă, pentru că pur şi simplu nu s-a lovit niciodată de aşa ceva.

 4. bucuros says:

  poti sa fii bogat daca esti trist.. ideal ar fii bogat si fericit big grin

  • addicted says:

   Da, ideal asa ar fi insa e cam imposibil. Niciodata nu ne declaram per complet multumiti prin urmare nu suntem niciodata fericiti si bogati. happy

 5. esti ceea ce mananci, esti ceea ce gandesti, esti ceea ce vezi si ceea ce aragi langa tine…omul este un magnet si atrage in viata sa cam tot ceea ce gandeste

 6. Torden says:

  … iar eu spun ca treaba asta e nevoie sa fie facuta cu masura. Atat timp cat oamenii n-au evoluat de la stadiul de animale din jungla… n-ai cum sa fii binevoitor tot timpul. E super ok sa dai un exemplu bun ca sa te urmeze si altii, dar… atentie cu cine o faci. Cei mai multi nu vor sa se schimbe (nici macar in bine), si daca vor avea ocazia sa se foloseasca de tine sau sa-ti faca rau, o vor face.

  • addicted says:

   Asta e clar! Oricum, sunt de parere ca absolut totul e bine sa oferi cu masura, de la iubire la rabdare. Oamenii sunt cele mai rele si parsive fiinte si te poti injunghia la primul colt, d-aia e bine sa nu fii prea bun si sa “vinzi” chiar totul!

 7. pescuit says:

  pescuit…

  […]Cel bun vede bunătatea peste tot | touchofadream.ro[…]…

Leave a Reply

Your email address will not be published.