Chestiune de constiinta

” Recunoştinţa este fericire dublată de surprindere.”

 Recunostinta ma face fericita! Nu vi s-a intamplat sa intrati intr-o stare de recunostinta fata de tot ce vi s-a intamplat sau vi se intampla si automat acest lucru sa transforme orice situatie in fericire? Da, e o chestiune de constiinta, chestiune ce tine de motoras.

Mie mi se intampla destul de des,de regula atunci cand intampin un obstacol, sunt frustrata, melancolica, trista si exclam ferm convinsa ca „nu am nimic!!”. E de ajuns sa ma opresc doua minute din ce fac si sa ma gandesc ca de fapt am la dispozitie lucruri pentru care altii „ar ucide” si starea de spirit se schimba. E de ajuns sa trag adanc aer in piept, sa privesc in jurul meu si realizez ca am…. comori!

Cu cat mai mult recunostem si exprimam recunostinta pentru ceea ce avem, cu atat mai mult vom avea lucruri pentru care sa ne exprimam recunostinta.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 12 Comments
 1. CostinC.info spune:

  Mare drepate ai. Daca toti ar gandi ca tine…

 2. CostinC.info spune:

  dreptate*

 3. Torden spune:

  Mi se pare, sau pui prea mult accentul pe ideea de „recunostinta”?
  Cui sa-i fiu recunoscator? Lui „dumnezeu”? Nu exista. Mi-am dat seama cu mult timp in urma ca nu-ti cade nimic din cer si ca trebuie sa faci cu „mana” ta, daca vrei sa ai ceva.
  In esenta am ceea ce merit, lucrurile pe care le am – le am pentru ca le-am muncit, stilul de viata – pentru ca am principii, oamenii pe care ii am aproape – pentru ca sunt omul care sunt – si ma apreciaza.
  Deci… cui?

  • addicted spune:

   Ma refer la tot ceea ce am, absolut tot ceea ce am, nu ce mi-a picat din cer ca nu-ti pica nimic de acolo. E vorba de starea de spirit pe care o ai cand realizezi ca ai mai multe decat au altii. Daca sunt intr-un impas si mi se pare ca-s vai de mine imi acord cateva minute si imi aduc aminte ca totusi am ceva, ii am pe AI MEI, am un iubit excelent, prieteni putini dar buni, lucruri materiale placute, un acoperis deasupra capului, ca am lucruri pe care EU le-am cladit si pentru astea sunt recunoscatoare – la modul general, nu cuiva anume! Sunt recunoscatoare pentru lucrurile materiale si sentimentale atat pentru cele facute de mine cat si pentru cele primite de la altii. Nu are nici o legatura cu Dumnezeu discutia asta.

 4. Laura spune:

  Eu trec printr-o perioada in care nu prea mai cred in karma si in „bine faci, bine gasesti”. So…

  • addicted spune:

   Da`nu e vorba de „bine faci bine gasesti” aici sau de ceea ce faci pentru altii… E vorba de recunostinta fata de lucrurile pe care le avem si de regula le consideram nimicuri. Ma refeream la starea de bine pe care o ai cand te uiti in jur si observi ca ai mai multe decat au altii si incepi sa fii… recunoscator pentru asta!

 5. Ms Pink spune:

  Este important sa fii recunoscator, in primul rand tie. Tie, pentru ca ti-ai adunat puterile pentru a munci pentru ceea ce iti doresti, tie pentru ca tot ce ai in jur, ai datorita eforturilor tale.

 6. Ms Pink spune:

  Gasesti in recunostinta asta un refugiu de care te agati atunci cand ai o zi proasta si toate merg pe dos. Fiecare dintre noi are metodele lui de a iesi din situatii de genul, iar tie asta ti se potriveste.

 7. vienela spune:

  Cand am o zi proasta pe mine ma ridica dorinta de a-mi depasi starea, de a lupta pentru ceea ce imi vindeca sufletul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *