Cea mai de pret comoara

Un proverb japonez spune: “Când caracterul unui om nu îţi este foarte clar, atunci uită-te la prietenii lui”, iar unul spaniol: “Dime con quien andas y te dire quien eres” care se traduce: ” Spune-mi cu cine umbli, ca să îţi spun cine eşti”. Cunoscute proverbe, nu?

Ca fiinte umane, intreaga viata tindem sa ne construim prietenii cu oameni ca si noi: cu care avem obiceiuri comune, o baza comuna si atunci, prietenii sunt ca un fel de cadou pe care ni-l oferim noua insine!

Prietenia este cea mai de pret comoara, indiferent ca este vorba de o prietenie in familie, in cuplu etc. Prietenia este un lucru minunat dar neinteles de multe persoane…


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 5 Comments
 1. Unii sunt prieteni doar la bine sau doar când ei au nevoie de ajutor, în rest, fiecare cu ale lui.
  Nu toți știu să fie prieteni cu adevărat.

  • addicted says:

   Asa e, de asta sunt si eu ferm convinsa pentru ca asta vad si in jurul meu. Am ajuns sa spun ca singurii care imi vor fi in permanenta si fara ezitare aproape vor fi cei din familie si partenerul.

 2. NightOn says:

  Cum spune și Mihaela, nu mulți știu a fi prieteni în adevăratul sens al cuvântului. Mulți te cunosc doar când îți e bine iar mai apoi uită. Tocmai de aceea sunt foarte rezervată când numesc pe cineva “prieten(ă)”. Dar ca să scot în evidență și partea pozitivă a lucrurilor, se poate întâmpla, chiar dacă destul de rar, să întâlnești persoane minunate pe care îi poți numi fără rezerve “prieteni”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.