Suntem ceea ce gandim, suntem ceea ce mancam!
Consumarea dulcelui zahar, printre alte alimente, ne face sa parem mai batrani decat suntem. Nu trebuie sa explic pe larg de ce,e logic si simplu,consumarea zaharului ( nu neaparat in exces) duce la imbatranirea pielii.
In revista „British Journal of Dermatology” am descoperit un studiu realizat de niste cercetatori. Acesta spunea ca proteinele ce confera pielii aspectul tanar si suplete ( chestii promise de cremele „miraculoase” din comert ) sunt cele mai expuse pericolului cauzat de consumarea zaharului. Cercetatorii care si-au dat seama de asta au analizat 670 de persoane cu varsta cuprinsa intre 50 si 70 de ani si au ajuns la concluzia ca nivelul ridicat al glicemiei determina un aspect imbatranit al pielii oamenilor.
Asa ca voi cei care cautati frumusetea fara batranete incercati sa evitati zaharul in forma rafinata, consumati cat mai multe fructe, in acestea zaharul gasindu-se in forma naturala. Eu am inceput de mult sa nu mai consum zaharul in forma rafinata si da, nici cafeaua nu mi-o indulcesc cu zahar ( rarisim fac asta, doar cand sunt in oras si atunci ma limitez la putin ).
Mai multe AICI
Eu inca ma lupt cu dulcele. (
Eh, daca vrei reusesti sa te lasi de el si ma scuzi tu mananci si cate 2 cioco. pe zi. Asa nu e ok!
Nu e doar zaharul care face asta si nici fructele nu mai sunt ce au fost ca sunt „ingrasate” cu prostii………….
De aia am si spus ” pe langa alte alimente ” si da stiu ca nici fructele nu mai sunt ce au fost, de aia incerc sa ajung si pe la tara cand pot, stiu ca acolo ca dau de fructe si legume stropite si…. ingrasate.
Doar cafeaua o mai beau cu zahăr dar aş putea să îl înlocuiesc cu puţină miere.
Mai bine asa numai sa ai grijuca, mierea sa o pui cand e cafeaua un pic mai rece pentru ca devine cancerigena daca este pusa in apa/ceai/cafea etc.fierbinte.
Am un an și ceva de când nu mai consum zahăr. Asta înseamnă că ar trebui să întineresc?
Cred ca te mentii si esti mai sanatoasa fizic si psihic decat multe alte persoane.
E usor sa spunem dar zaharul il gasim in orice!
Zicea de zaharul in stare rafinata nu SI de cel gasit pana si in mezeluri. De ce sa adaugam mai mult rau raului deja consumat?
dulcele e cel mai bun prieten al meu, cum sa rup aceasta prietenie?
Paaaaai facandu-ti niste analize si pe termen lung gandindu-te mai mult la sanatate decat la pofta si papile gustative.
Şi e foarte greu de evitat zahărul, mai ales că nu se găseşte doar în dulciuri, ci şi în locuri secrete gen muşchi ţigănesc , muştar, sos de roşii, vegeta … unde vrei şi unde nu vrei.
Stiu, asta spuneam si mai sus, ca zaharul il gasim si in mezeluri, in chestii aparent lipsite de zahar… Ideea insa este sa nu il consumam ( pe langa asta in care nu stim ca exista ) si in stare… pura.
e bine ca nu pot manca mult dulce nici daca as vrea
De ce nu poti chiar daca vrei?
Eu nu consum mult zahar in general, nu-mi place dulcele exagerat, dar voi tine minte pe viitor cele scrise aici si de fiecare data cand o sa pun mana pe cutia de zahar, o sa imi amintesc ca o sa imi imbatraneasca pielea mai devreme decat ar trebui!
Asta ar trebui sa reduca din consum…considerabil
Adevarat! Tu esti albinuta oricum, mananci miere si fagure.