personalitatile pisicilor (2)

Cercetatorii au identificate cinci personalitati la pisici. Trei sunt similare la om. Care sunt acestea!?

 Cercetatorii de la Universitatea din Australia de Sud au rugat mai mult de 2.800 proprietarii de pisici sa ia parte la un sondaj online si au venit cu unele rezultate interesante, potrivit unui articol din The Advertiser Australia.

Se pare ca pisicile, la fel ca noi oamenii, pot fi clasificate pe cinci tipuri de personalitate distincte, si pot fi atribuite scoruri ridicate sau scazute in toate cele cinci categorii. Pentru pisici, așa-numitele „Feline Five” sunt dupa cum urmeaza: le place sa se plimbe, sperioase, dominante, prietenoase si spontane. ;  outgoing, skittish, dominant, friendly and spontaneous

Cele „Big Five” pentru om sunt : agreeableness, extraversion, openness to experience, conscientiousness and neuroticism.

Oamenilor din Noua Zeelanda si Australia li s-au dat o lista de 52 de trasaturi de personalitate si comportamente, apoi li s-a cerut sa evalueze pisicile lor pe o scara de la 1 la 7. Oamenii de stiinta au folosit analiza de calculator pentru agregarea rezultatelor, potrivit unui raport in Washington Post. Interesant, trei dintre cele cinci tipuri de personalitate atribuite pisicilor corespund oamenilor. Cercetatorii au declarat ca rezultatele sugereaza ca pisicile ne seamana mai mult de am putea crede.

Skittishness is similar to neuroticism in people, outgoingness is similar to extroversion and friendliness is akin to agreeableness. The big difference in cats is dominance and spontaneity.

In general,

People are fascinated by cats; they have really intriguing personalities. From a research perspective, it’s really interesting to understand and look at the personalities of different animals, especially when we are talking about management.”

In urma studiului, cercetatorii au aflat ca pisicile de interior tind sa fie mai prietenoase decat pisicile ce stau in aer liber, iar Roetman a spus ca oamenii care pastreaza pisicile lor in interior ar trebui sa se simta bine pentru asta.

Iata personalitatile pisicilor:

personalitatile pisicilor (2)


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
  1. Anonim spune:

    Interesant ca ne seamana happy

  2. Adda spune:

    Da da am observat big grin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *