Pisica bengaleza – De ce este cea mai cautata si cea mai scumpa pisica

 Putini dintre noi stiu faptul ca pisica bengaleza, sau Bengal, este o rasa de pisici aparuta nu de mult. Rasa bengaleza a aparut in urma cu 20 de ani, fiind creata prin imperecherea pisicilor salbatice mici, cu rase domestice, precum American Shorthair sau Abyssian.  Numele rasei, de pisica domestica bengaleza, este un tribut adus stramoasei sale salbatice din statul Bengal, India. De acolo proveneau pisicile leopard asiatice.

Astfel ca, daca sunteti sunteti iubitori de pisici salbatice dar doriti sa aveti parte in acelasi timp si de afectiune, aceasta este rasa ideala. Desigur, astea le puteti obtine si de la taciune european. happy

Nu contest faptul ca sunt frumoase, extrem de atletice şi agile, energice si foarte elegante. Seamana cu niste leoparzi in miniatura si iti vine sa ii smotocesti non-stop. Literalmente!

Rasa Bengal, este o rasa foarte vocala si insistenta – pisicile din aceasta rasa va vor „spune” intotdeauna atunci cand doresc ceva, cum ar fi produse alimentare sau cutia de ton care urmeaza sa fie curatat. Mieunatul lor nu este usor de ignorat!

Deasemenea, nu veti intalni niciodata doua pisici bengaleze cu acelasi colorit, sunt unice, cum nici nu veti gasi doi jaguari, de exemplu, cu acelasi model al petelor. Culoarea blanii variaza intre gri stralucitor, auriu, roscat sau culoarea nisipului.

Alte caracteristici ar fi faptul ca ADORA APA si sa stea la inaltime! Stiu, nu sunt singurele, dar ele sunt cele mai… cele, din cele mai cele. Deasemenea, sunt extrem de inteligente, au o incredibila pofta de viata si de joaca, caracterizandu-le si elasticitatea si dexteritatea. Nu sunt agresive,ci mai degraba timide, dar reactioneaza atunci cand se simt agresate. Tocmai datorita temperamentului lor afectuos si timid se apropie foarte tare de stapani, putand fi companionii ideali.

Din aceste motive, si nu numai, este printre cea mai cautata si cea mai scumpa pisica. Raritatea exemplarelor duce pretul lor de la 1.000$ (dintr-o linie genetica mai… dubioasa) la 25.000$ (din parinti cu certificat genetic).

Sunt rase frumoase, din nou spun ca nu contest acest lucru, imi plac nespus de mult, DAR raman de parere ca ceea ce ” obtii ” de la o pisica de rasa pura, ” obtii ” si de la o pisica europeana, fie neagra, alba, tarcata, etc. happy


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 6 Comments
 1. Catalin spune:

  Vorba ta sunt frumoase nu e de contestat as vrea si eu una dar nu e bibelou sa cumpar pentru frumusete, ci pentru afectiune primita si oferita.

 2. Natalina spune:

  Vorba ta sunt frumoase nu e de contestat ,as vrea si eu una, dar nu e bibelou sa cumpar pentru frumusete, ci pentru afectiune primita si oferita.

 3. Natalia spune:

  Vorba ta sunt frumoase nu e de contestat as vrea si eu una dar nu e bibelou sa cumpar pentru frumusete, ci pentru afectiune primita si oferita.

 4. Cata. spune:

  Sunt frumoase dar scuuuuuuuumpe laughing

 5. Adda spune:

  sunt minunaaaaaaaaate ca rasa!!!

 6. Cocoselu spune:

  Se pisa mult in casa inclusiv in uscatorul de vase!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *