cum slabesti cu dieta rina

Cum slabesti cu dieta Rina

Dieta Rina e una din acele „diete minune” care te ajuta in 90 de zile sa slabesti pana la 20 de kilograme, chiar daca vei manca paine, paste, si chiar ciocolata. Mai mult decat atat, cei care au incercat dieta Rina declara ca li s-a schimbat metabolismul, obisnuindu-l sa arda caloriile in mod diferit.

Practic, dieta Rina =  alimentatie disociata, programul de 90 de zile fiind conceput ca un ciclu in cadrul caruia cel care o tina va repeta 4 zile cu diferite tipuri de alimente: proteine, amidon, carbohidrati, vitamine. O data la 7 se repeta, adica 28 de zile, si vei avea o zi de detoxifiere totala, in care se vor bea doar apa sau ceaiuri neindulcite.

Deasemenea, micul dejun va fi mereu acelasi. Si este recomandat sa fie respectat chiar si dupa cele 90 de zile, pentru ca metabolismul sa se echilibreze si mai bine. Astfel, micul dejun trebuie sa contina, in fiecare zi, cel puțin 90% fructe: prune, capsuni, banane, mere, etc. .  Puteti adauga langa ele legume proaspete sau fructe oleaginoase, in orice combinație. Micul dejun cu fructe trebuie respectat indiferent de tema zilei respective. Exceptie face doar ziua de detoxifiere!

Cum slabesti cu dieta Rina

In prima zi este voie sa mananci proteine, inseamnand carne de pui, peste sau curcan, preparate desigur la cuptor sau la abur. Sunt permise si ouale.

Ziua a doua este formata in prima faza din fructe, apoi legume. Dimineata la dejun fructe, iar la pranz se poate pregati orice fel de mancare din legume proaspete sau gatite la cuptor, in tigaie fara ulei. Cina e aceeasi cu pranzul, dar evident, intr-o cantitate mai mica.

 A 3-a zi este cu si despre carbohidrati. Micul dejun ramane acelasi, insa pranzul si cina pot fi ” rasfatate ” cu paste cu sos de usturoi sau de busuioc, pizza cu legume, ciocolata neagra si chiar produse de patiserie.  Cine trebuie sa fie mai redusa cantitativ decat pranzul.

A 4-a zi este formata din vitamine, asigurandu-ti un aport de energie considerabil. Astfel ca poti consuma multe legume proaspete si fructe, sunt orice forma, in orice cantitate.

Ca si reguli, ca dieta Rina sa functioneze trebuie sa stii ca este necesar sa pastrezi intervalul de 2 ore intre mese.

Se consuma foarte multa apa, ca in orice regim, dar ai voie sa bei cafea si ceai in fiecare zi, cu, conditia ca acestea sa nu fie deloc indulcite. Alcoolul și sucurile carbogazoase sunt interzise.

In decursul acestei diete este importat si ciclul de ore. Acesta are in vedere modul in care functioneaza metabolismul fiecaruia si ajuta sa pastrezi un program regulat de mese.

Astfel ca, intre 4 dimineata si ora 12, are loc perioada de „purificare”. In intervalul asta trebuie sa iei micul dejun format din fructe sau legume proaspete. Intre 12 si 8 seara are loc perioada de ingestie, in care ar trebui sa ii da organismului tau mare parte din alimentatia unei zile: adica pranz si cina. Recomandate sunt orele 13 – pranz , 18 – cina.

Intre 20 seara si 4 dimineața, este perioada de digestie, in cursul careia nu ai voie să mănânci nimic. Prin urmare, cina trebuie luata obligatoriu inainte de ora 8 seara.

Nu am tinut dieta Rina, recomandarea am primit-o prin e-mail si m-am gandit sa o impartasesc cu voi. Ideal ar fi ca inainte de a va apuca de dieta Rina sa consultati un medic nutritionist.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul https://www.effective-weightloss.net/rina-diet-90-days-diet/


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 1 Comment
  1. Anonim spune:

    disociata nu e pt oricine deci e bine sa se mearga inainte la medic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *