pasca cu ciocolata fara aluat reteta usoara

Reteta usoara de Paste. Reteta de pasca cu ciocolata fara aluat

Mi-am adus aminte zilele trecute de rubrica Retete usoare, de care ma tineam constant acum cativa ani. E vorba de acele retete usoare, unele fara aluat, altele ce nu necesita coacere, implinicit nu trebuie sa iti bati mult capul cu ele. Si, daca tot e Pastele la doi pasi, sa nu fim doar in cautare de mesaje si felicitari de Paste, a la copy-paste, ci si de retete simple si inedite pentru masa de Paste. Sa ne surprindem invitatii, zic.

Reteta de pasca, cu ciocolata fara aluat

De cativa ani, de 8 deja e lege ca Pastele sa il facem in Bucovina, si chiar acolo am mancat pentru prima data pasca cu ciocolata, si cu aluat si fara aluat. Declar mandra ca soacra mea face cea mai buna pasca cu ciocolata! Azi va las si voua, ca idee de reteta usoara de Paste, varianta pastii de ciocolata fara aluat.

Ingrediente pasca cu ciocolata fara aluat

  • 250 g branza de vaci ( noi folosim branza slaba )
  • 175 g crema de branza ( tot light )
  • 130 g zahar ( noi folosim green sugar )
  • 3 oua
  • 3 linguri de faina alba
  • 2 linguri gris
  • 1 plic de drojdie speciala pentru dulciuri sau praf de copt
  • 80g unt (topit)

Cum se face pasca cu ciocolata

Clasic separam albusurile de galbenusuri. Amestecam branza cu crema de branza cu galbenusurile si zaharul. Adaugam untul topit ,faina, grisul si drojdia. Batem bine bine albusurile, pana se face spuma, impreuna cu un praf de sare si le adaugam la amestecul de branza amestecand de sus in jos. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia pe care o dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade, in jur de 45 de minute.

Glazura de ciocolata. Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de abur si dupa ce s-a racit un pic o turnam peste pasca racita.  Et voila!!! Mai ramane doar sa o lasati sa se raceasca, sa o taiati si sa o savurati. Noi mai presaram si ciocolata neagra rasa pe deasupra si punem pe mijloc si cateva oua mici de ciocolata, colorate si asortate.

La mine e lege, prima feliuta o savurez cu un espresso! ღ

 


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Dan spune:

    nu m-am gandit la una cu ciocolata dar nu e o idee rea, si nici glazurat asa cu ciocolata rasa big grin sa ii dau idei la nevasta laughing

  2. Anonim spune:

    de incercat happy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *