Cartoful este un aliment foarte versatil, il poti prepara in diferite moduri: fiert sau prajit, copt sau ras. Daca sunteti in pana de idei, nu tineti post, si nu mai stiti ce sa mancati la micul-dejun, iata o reteta de briose cu cartofi:
Aveti nevoie de:
- o tava de briose
- 5 cartofi dati la razatoare
- o ceapa, taiata marunt
- 100 g de faina
- doua oua
- sare si piper
- branza rasa, eu o prefer pe cea slaba, si domnul meu prefera cascavalul light
- cateva felii de bacon
- 12 oua
- ulei pentru uns tava.
Mod de preparare:
Cartofii se dau la razatoare, apoi se scurg de apa. Se mixeaza bine cartofii razuiti cu ceapa, cele 2 oua si faina. Se unge tava de briose cu ulei si se iau cate 2 linguri din mixul obtinut si se pune in fiecare forma a tavii de briose.
Se coace la 200⁰ C pentru 15 minute, pana cand observati ca va capata o crusta aurie, apoi se adauga putina branza rasa si bacon de jur imprejurul fiecarei forme din tava. Se adauga un ou intreg in mijlocul fiecarei forme si se reintroduce tava la cuptor, la 200⁰ C, pentru alte 5-7 minute.
La final, dupa ce ati scoas tava din cuptor, adaugati, dupa gust, sare si piper deasupra fiecarei briose.
Sa aveti pofta!
foto bzi
ia sa ma surprinda si pe mine nevasta
Dai un share, poate vede!
De incercat, nu e greu deloc