Cremele cu protectie solara ridicata

Cremele cu protectie solara. Mituri de care m-am lovit eu

 Cremele cu protectie solara nu ar trebui sa ne lipseasca din „garderoba” cremelor de fata si corp, nici macar in anotimpurile reci, cand soarele nu este atat de puternic. Tocmai cu acest lucru voi incepe. Faptul ca pe timpul iernii nu aveam nevoie de produse cu factor de protectie solara, este un mit.

 Cremele cu protectie solara. Mituri

Expunerile la soare, scurte dar repetate, pot provoca leziuni grave si pot duce la imbatranirea prematura a pielii. Deci, nu doar arsurile solare de pe plaja, din timpul verii, pe cancula, pot dauna pielii tale, ci si expunerea zilnica.

Majoritatea razelor ultraviolete penetreaza norii, deci DA, ar fi bine sa aplicam creme si lotiuni cu factor de protectie solara in orice anotimp, chiar daca, aparent, nu ni se pare ca avem nevoie!

Cremele cu protectie solara blocheaza porii si duc la aparitia acneei

In unele cazuri acest lucru se aplica, DAR nu cu toate produsele cu protectie solara de pe piata. Ca si exemple,  produsele care contin oxid de zinc micronizat in particule mici nu duc la aparitia acneei.

Deasemenea, pielea persoanelor care urmeaza un tratament pentru acnee sub forma de peeling, este mai sensibila la soare. Deci, este esential ca aceste persoane sa foloseasca lotiuni cu factor de protectie. ESENTIAL!

Cele mai bune creme cu factor de protectie sunt cele naturale

Inca un mit de care m-am lovit eu, si-n care am crezut, pana la vizitele la dermatolog.

Suntem tentati(grav in ultimii ani!), sa alegem creme cu protectie solara cu ingrediente cat mai naturale. Foarte bine, DAR asta nu inseamna ca acestea sunt si cele mai eficiente!

Conform specialistilor dermatologi, multe dintre acestea au un factor de protectie foarte scazut. Una dintre concluziile gresite in ceea ce priveste acest lucru vine sub forma faptului ca produsele chimice regasite in aceste creme ar putea duce la aparitia cancerului. DAR exista variante destule lipsite de chimicale, si in plus de asta, poti oricand sa consulti medicul dermatolog pentru a fi sigura ca folosesc un produs plin de chimicale, ce duc la aparitia cacerului.

Creme cu factor de protectie solara ridicata

In primul rand, incercati sa evitati cremele cu protectie solara care contin oxibenzona. Acestea pot provoca reactii alergice si tulburari hormonale, pentru ca oxibenzona patrunde adanc in piele. Odata intrata in piele, oxibenzona actioneaza ca fotosensibilizator, astfel ca expunerea la lumina soarelui poate deveni periculoasa!

Medicii recomanda sa folosim creme de protectie solara care au in compozitie ingrediente precum zinc, dioxid de titan, avobenzone sau Mexoryl SX.

Cremele care care au mai ridicata protectie impotriva razelor UVA-UVB, si cele mai recomandare/folosite, sunt cele de la La Roche-Posay. Deasemenea, si Vichy si Avene au creme cu factor de protectie, impotriva razelor UVA-UVB. Cremele si lotiunile acestor branduri sunt pentru toate tipurile de ten, si desi preturile vi se pot parea ridicate, merita sa investesti pentru sanatatea ta!


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 6 Comments
  1. Eugenia spune:

    Singura crema cu care m’am inteles este una de la l’erbolario , mica dar care si-a facut treaba foarte bine!!!

  2. Ella spune:

    Doar de la brandurile enumerate folosesc, le citesc cu atentie etichetele si stiu ce sa aleg. Inteleg inclinatia oamenilor spre lucrurile naturale dar protectia nu e aceeasi…

  3. Natalia spune:

    Impreuna cu apa termala vara fac echipa buna, iarna si in rest folosesc produse cu spf mai mic dar niciodata nu ma lipsesc complet.

  4. Mihaela Curea spune:

    Eu am folosit produsele de la La Roche Posay, chiar și pe cele de plajă și am fost mulțumită. Pentru față am primit de la Farmec o cremă și a fost foarte bună.
    Voi alege de fiecare dată produsele dermato cosmetice, sunt mai scumpe, dar merită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *