Stigmatizarea femeilor care nu sunt insarcinate

 Pornind de la ideea anteriorului articol, despre cat de crunt sunt judecate femeile ce au o anumita varsta si inca nu au copilasi, din varii motive; motive de multe stiute doar de ele (ei – cuplu), motive oricum contestate de „atotstiutori”.

Eu va zic pe sleau, bagati-va mutritele alea acre, sfaturile, impresiile si gandurile de scorpii undeva! Adanc. Cat timp nu traiesti 100% viata cuiva, abtine-te, for real!

Stigmatizarea femeilor care nu sunt insarcinate

Dincolo de asta, mai e o chestie detestata de multe femei. Daca esti la casa ta, si in ceva timp, scurt sau lung, pui cateva kilograme pe tine, vine mirarea si pistonarea ” Esti insarcinata!!!„, la fel si daca incepi sa porti imbracaminte lejera, pantaloni largi, bluzite. Zbang, automat esti insarcinata!

Nu dom`le, a venit vara, e cald de behai si se prefera astfel de haine. Iar kilogramele alea in plus poate sunt „ostentativ” puse acolo!

Evident, multe „pachite” aka barfitoare, nici nu te intreaba daca esti, daca nu; te vad, te analizeaza bine, presupun direct si anunta tot satul. Desigur, daca bebe nu apare, pentru ca deh, nici nu esti insarcinata, automat pentru tot satul deja ai pierdut copilul/ai avortat, etc.!!? Caci gura pachitelor au o putere mai mare decat gura ta…

Atentie! Nu vorbesc de cazuri personale sau de proprie experienta, ci din ceea ce observ. Din pacate.

Mi se pare atat de trist sa vad, si sa cunosc, persoane de varsta mea, ce au o astfel de mentalitate… Femeile n-au dreptul sa se imbrace mai lejer, si nici sa se ingrase, fara a fi automat insarcinate. Si daca circula vestea ca totusi nu esti… „Pai de ce? Ai o varsta„. Si ajungem la ideea celuilalt articol.

O alta chestiune ar fi stigmatizarea femeilor care inca nu sunt insarcinate, de cele care sunt sau au nascut.

Ati vazut cum se fac mici/mari grupulete la iesiri?Inteleg punctele in comun, si adunarea mamicilor la nunti/botezuri/aniversari/intruniri/iesiri de week-end, impartasirea impresiilor, recomandarilor, etc., dar asta nu inseamna ca o femeie care inca nu are copil, nu are si experienta convetuirii cu un copil si n-ar avea ce sa spuna la astfel de… „adunari mamicesti”. Sa stiti ca foarte multe femei, ce inca nu au copil, se descurca de N ori mai bine decat cele care au deja copil. Tine foarte mult si de firea omului. Unele-s mai tematoare, altele ba. Fie ca ai copil sau nu.

Fara modestie, si ca si exemplu, eu chiar ma pricep sa ingrijesc un copil, de la a-l schimba, la a-l hrani si a le face baie. Si nu spun doar eu. Cunosc noptile intense de colici, si cum sa ii alini; noptile nedormite, le cunosc fetzele pe care le fac cand le este somn, pretentiile la oboseala si alintaturile. Imi rasuna in cap tipetele, le stiu agitatia si senzatia de titirez. Asta pentru ca ador copilasii si vorba mamei ” ai crescut toti copii de la bloc „, inclusiv 7 ani o verisoara + experienta convetuirii cu doua nepotele.

Deci credeti-ma, stiu foooooarte multe, iar atunci cand voi avea copilasul meu, imi va veni extraordinar de usor. Astfel ca, as putea sa shad cu lejeritate printre mamici, chiar de inca nu sunt una dintre ele. happy

Hai sa mai deschidem portita mintii si sa renuntam la mentalitatea invechita, da? Macar atat.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 1 Comment
  1. Ella spune:

    da… zici ca avem lepra si nu avem ce cauta in grupurile lor happy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *