cartofii dulci de ce este bine sa ii consumi

Cartofii dulci, cum se gatesc si de ce este bine sa ii consumi

 Cartofii dulci, cei portocalii, sunt mai putin cunoscuti si consumati in Romania asta pentru ca romanul este circumspect si, majoritate, nici nu se informeaza.

Cartofii dulci, de ce este bine sa ii consumi

Cartofii dulci sunt recunoscuti pentru continutul lor de vitaminte, fibre si minerale. Sunt bogati in betacaroten, principalul antioxidant, vitamina C, vitamina B, fier si fosfor. Astfel ca, ne protejeaza de o mare varietate de boli si afectiuni, vindecta artrita, usureaza digestia si imbunatatesc vederea!

Deasemenea, datorita concentratiei de vitamina C, a fierului si a altor nutrienti ajuta la vindecarea bronsitei si a astmului. Ei mai sunt eficienti si pentru tratarea congestiei nazale si eliminarea mucusului din plamani.

Ceva ce am descoperit pe propria-mi piele este faptul ca, cartofii dulci vindeca ulcerele la stomac. Cartofii dulci au un efect calmant asupra stomacului si intestinelor, datorita compelexului de vitamina B, vitamina C, betacarotenul, potasiul si calciul, acestea fiind foarte eficiente in tratarea ulcerului stomacal.

Nu ezitati sa ii consumati, sunt extraordinar de buni la gust, se gatesc usor, in diferite forme ( fierti, copti, prajiti ).


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 1 Comment
  1. Ella spune:

    Sunt foarte buni!!! Ii fac si piure. happy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *