uleiul de mosc

Uleiul de Mosc ( Musk ). Ce provenienta ciudata are uleiul de Mosc si cum poate fi folosit.

De la un timp, de cand am vaporizatorul minune de la prietenii Oleya, fac „colectie” de diferite uleiuri esentiale 100% naturale pentru aromaterapie. Unele cumparate de mine, altele primite. Ieri am intrat in posesia unuia de care nu stiam absolut nimic, uleiul de Mosc sau Musk.

Mirosul uleiului este unul absolut minunat, el degaja un parfum balsamic, lemnoseste, barbatesc si persista in camera mult si bine, lucru care ma incanta maxim de mult. Aseara l-am amestecat cu uleiul esential de bergamota de la Oleya si-am dormit tun. 

Uleiul de Mosc ( Musk ). De unde provine uleiul de Mosc?

Pentru ca nu-mi place sa nu stiu ce folosesc, m-am interesat aproape imediat ce l-am avut in mana. Astfel, aflu ca uleiul de musk intra in categoria uleiurilor cu efecte afrodiziace ( hormon-like ) ce pot fi folosite atat pentru aromatizarea camerei prin pulverizare sau folosind o lampa de aromoterapie, dar pot fi si unse pe corp sau chiar administrate intern.

  • Antidepresiv si calmant al sistemului nervos

Lucrul care totusi m-a facut sa ma amuz a fost strict provenienta acestuia. Uleiul de mosc nu este nici de departe un ulei esential ce provine dintr-o planta ( cum ma gandeam ), ci are origine ANIMALA.

Moscul provine de la o glanda situata aproape de organele sexuale ale cerbului moscat. Fiind foarte scump, parfumurile il imita adesea prin folosirea amestecurilor de uleiuri esentiale de ambra si angelica. Acestea insa nu pot totusi inlocui feromonii, care sunt la baza efectului afrodiziac al moscului. Scopul moscului este de a transmite semnale sexuale de la cerbul moscat catre perechea sa. Cand este combinat cu diferite alte arome de catre producatorii de parfumuri, acesta are rolul de a orienta acesti feromoni asupra nasului uman si implicit asupra excitatiei sexuale. via ele.ro

So…  no plant in discussion, so no essential oil!!! Ok, ok, MOST of them.

TOTUSI, sapand adanc, aflu ca sunt si variante de ulei esential de musk ce inlocuiesc varianta de origine animala.

 Musk oils today are no longer gotten from animals. Musk oils available in the market today are made synthetically with a mixture of other oils. Some of these oils include Frankincense essential oil.

Some plants such as Angelica archangelica or Abelmoschus moschatus produce musky-smelling macrocyclic lactone compounds. These compounds are widely used in perfumery as substitutes for animal musk or to alter the smell of a mixture of other musks.

The plant sources include the musk flower (Mimulus moschatus) of western North America, the muskwood (Olearia argophylla) of Australia, and the musk seeds (Abelmoschus moschatus) from India.

Cred ca jumatate de ora m-am invartit in jurul acestui subiect si m-am amuzat de ceea ce am descoperit. Pentru ca si cea mai buna prietena a mea il detine, evident ca i-am spus si ei. Reactia a fost aceeasi, de mirare si amuzament.

Nu ma incanta ideea ca stiu de unde ar putea proveni pentru ca pe al meu nici nu scrie INSA, este deja luat iar parfumul degajat ma incanta prea mult si prea tare pentru a-l arunca. Asa cum se spune despre uleiul de Musk, este un ulei rar si apreciat, o adevarata pepita de aur pentru producatorii de diferite parfumuri. Uleiul de mosc fiind des folosit la crearea parfumurilor ca nota de fond.

V-am dat un motiv in plus sa va uitati pe ingredientele parfumurilor preferate!? big grin

Cum poate fi folosit uleiul de mosc?

Dupa cum v-am spus, eu l-am folosit, si in voi folosi in continuare, pentru aromaterapie, intr-un vaporizator. Insa, uleiul de mosc mai poate fi folosit si pentru:

Sistemul digestiv

Daca aveti unele probleme cu digestia, atunci uleiurile esentiale de mosc ar putea fi leacul de care aveti nevoie. Durerile de stomac si dispepsia pot fi usor tratate cu ulei esential de mosc.

Reumatism

Deoarece uleiurile esentiale de mosc au proprietati antiinflamatorii, pot face usor durerile de reumatism sa dispara. O cantitate generoasa de ulei esential de mosc, impartita uniform pe partea corpului dureroasa, va va usura cu siguranta reumatismul. Totusi, trebuie sa aplicati intotdeauna acest ulei cu prudenta. Incercati sa verificati anumite alergii inainte de a da acest ulei altcuiva sau de a-l folosi pentru voi.

Meditatie

Asa cum am mentionat, uleiul de mosc are un miros aromaterapeutic care poate calma rapid inflamatia nervilor. Aceasta înseamna că atunci cand ajungeti sa mirositi ulei esential de mosc, corpul si mintea se vor simti mai relaxate.

O alta utilizare interesanta pentru uleiul de mosc este tratarea spasmelorDoar aplicati ulei de mosc peste partile corpului care au spasme si asteptati pana cand acesta va disparea. De asemenea, actioneaza ca un mare „antispasmod” care poate trezi oameni care si-au pierdut cunostinta.

Daca il aveti prin casa si stiti de unde provine „varianta” achizitionata, folositi-l cu incantare.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Catalina spune:

    nici nu stiam de existenta lui laughing)

  2. Natalia spune:

    Habar nu aveam de existenta acestui ulei, mai aflu si eu lucruri noi de la inceput de an. big grin Daca il ai si miroase placute, nu mai cerceta, profita. laughing))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *