Cum sa va curatati pensulele de machiaj, ce produse ieftine sunt recomandate si cat de des ar TREBUI sa le curatati

 Conturam, vopsim si “imbracam” tenul cu ajutorul pensulelor aproape in fiecare zi, dar cat de des sunt curatate aceste pensule dupa fapt? Se pare că nu este suficient! Potrivit dermatologilor si artistilor de machiaj, ar trebui sa ne curatam aplicatoarele de machiaj o data pe saptamana – cel putin – pentru a preveni acumularea de bacterii, ceea ce poate duce in cele din urma la eruptii nedorite.

Cum sa va curatati pensulele de machiaj in mod corect

Majoritatea dermatologilor iti vor spune sa-ti imbaiezi uneltele, in special pensulele de fond de ten si periutele, o data pe saptamana – cel putin – pentru a preveni acumularea de produse. Daca pensulele sunt murdare, aplicarea fondului de ten si a pudrelor va fi mai dificila. Evident!

“Brushes that are used around the eyes should be cleaned at least twice a month, all others can be washed once a month.” Bobbi Brown

Ce ar trebui sa utilizati pentru curatarea pensulelor de machiaj?

Cea mai buna metoda (si cea mai amanuntita) pentru curatarea aplicatoarelor necesita numai apa si un sapun delicat (formulele de sapun normal pot usca parul pensulei, mai ales daca sunt facute din par natural) sau detergent pentru pensule. Easy, peasy!

Cum de curatati pensulele?

 • Umeziti parul pensulei cu apa calduta.
 • Puneti o picatura de curatare sau sapun in palma mâinii.
 • Inmuiati si masati usor varfurile parului in palma.
 • Clatiti.
 • Scoateti excesul de umiditate cu un prosop curat.
 • Refaceti capul pensulei la forma normala
 • Lasati pensula cu perii sa atarne pe marginea unui contor, permitandu-i astfel sa se usuce in forma corecta. Nu lasati niciodata pensulele se usuce pe un prosop – perii pot produce mucegai.

Daca totusi doriti sa curatati aplicatoarele de machiaj ma rapid si nu in podul palmei, exista magazine precum Sephora, care au astfel de produse. Unul din aceste produse ar fi sapunul solid ( Solid Brush Cleaner  ) pentru curatarea pensulelor, care permite curatarea in profunzime a pensulelor si este extrem de usor de folosit.

sapun pentru curatarea pensulelor Sephora

Beneficii:

– Discul de silicon elimina impuritatile si machiajul, iar ventuzele permit fixarea acestuia, pentru o curatare optima.

– O formula delicata cu perii pensulelor, dar eficienta.

– Curatare in profunzime facila si rapida.

De asemenea, tot in Sephora gasiti si o solutie de curatare a pensulelor de machiaj foarte indragita ( Daily Brush Cleaner ). Este un produs de tip spray, ce contine agent antibacterian si are o formula speciala pentru ingrijirea firelor naturale si sintetice. Ce mi se pare cel mai fain la acest produs este faptul ca pensula poate fi refolosita imediat dupa curatare!

Solutie curatare pensule machiaj

Asa cum va spuneam la inceput, in cazul in care aplicatoarele sunt rigide si umplute cu produse, pielea voastra va fi in mod normal iritata ducand la izbucniri din cauza bacteriilor care se acumuleaza. Curatati-le pentru a va asigura ca produsele raman moi si sunt gata de refolosire!

foto : Sephora.ro & businessinsider.com


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 4 Comments
 1. Anonima says:

  Daca ai sti cate fete nu le spala…… si se intreaba de ce au pete si cosuri pe fata

 2. Natalia says:

  sapunul solid il am eu si imi place big grin

Leave a Reply

Your email address will not be published.