Biscuiți 100 de post

 Majoritatea rețetelor noastre sunt de post, confruntându-ne cu diverse alergii alimentare caut mereu alternative. Fericirea face că ies foarte gustoase, și le mâncăm toți, de la mic la mare. Azi vă las rețeta vestiților biscuiți 100 de post, rețetă potrivită persoanelor alergice la proteina laptelui de vacă și ou, a celor care țin post sau a celor ca mine care înafară de laptele din cafea, nu mai consumă alte lactate.

 

Biscuiți 100 de post

 

Ingrediente:

100 g făină, 100 g unt Violife block, 100 g cremă tartinabilă Violife ( sau Simply, ce preferați ), toate reci, condimente sau/și verdețuri, chimen, mac, susan, ce doriți. Noi le preferăm cu verdețuri pe care le amestec în crema tartinabilă.

Se frământă un aluat ce se va lăsa la frigider minim 1 oră. Eu uneori las aluatul și peste noapte, nu e diferență în textură, în nimic.

Se întinde aluatul, se ia copilul și se lasă a se juca cu diverse forme de biscuiți. Se ung formele cu puțin ulei și se coc 25-30 min, la 180°C sau până se rumenesc frumos.

Poza nu este cea mai reușită, nici formele nu sunt perfecte, dar distracția și gustul sunt de fiecare dată la superlativ! La noi se mănâncă cu ambele mâini și oricât aș face par a nu fi de ajuns, așa că săptămânal îi fac, în diverse combinații.

Biscuiti 100 de post

Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 2 Comments
  1. Dana spune:

    Ce usor sunt de facut si sa stii ca arata bine nu stiu de ce zici ca nu happy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *