Mulţumesc! sau nu.

Cu toţii ştim cât de puternic poate fi un simplu ” mulţumesc “, nu aruncat la mişto/vrăjeală şi alte cocălărisme ci spus din inimă; consolidează relaţiile şi da ne face să ne simţim mai bine, apreciaţi!Şi totuşi de ce ne este atât de greu să spunem mulţumesc?

Nişte cercetători ,americani desigur, au demonstrat că simplul gest de a arăta recunoştinţa este una dintre cele mai puternice acţiuni pe care le putem face! De fapt, nu avem nevoie de ani de cercetări ca să ştim asta, nu?

Exprimarea recunoştinţei este o reacţie emoţională şi un fel de a privi lumea. Avem control asupra acestui aspect“, spune Emmons, potrivit ABC News şi pentru a-şi demonstra teoria Emmons a rugat câţiva studenţi să scrie într-un jurnal, în fiecare zi, cinci lucruri pentru care sunt recunoscători. Pe alţii i-a rugat ­să-şi scrie nemulţumirile. Trei săptămâni mai târziu, studenţii care şi-au notat lucrurile ce i-au făcut să spună „mulţumesc” au spus că se simt mult mai fericiţi şi mai împliniţi, iar cei care şi-au notat nemulţumirile, mai nefericiţi.
Profesorul Steven Toepfer, de la Universiatea de stat din Kent, şi-a rugat studenţii să trimită scrisori de mulţumire către persoanele care le-au influenţat viaţa în mod pozitiv. Studenţii au scris câte o scrisoare la fiecare două săptămâni, după care erau rugaţi să completeze un chestionar despre starea lor de spirit. Cu cât scriau mai multe scrisori, cu atât se simţeau mai bine. „Avem cu noi o resursă nepreţuită: recunoştinţa. Ne ajută să ne bucurăm, să apreciem lucrurile frumoase şi să fim satisfăcuţi doar cu puţin efort”, precizează acesta. Studiile arată că nu faptul că simţi recunoştinţă, ci că o exprimi în contextul unor relaţii face ca ea să conteze. „Are efecte pozitive atât asupra celui care mulţumeşte, cât şi asupra celui căruia i se mulţumeşte“, adaugă profesorul Robert Emmons.

Deci dacă vă faceţi o listă a cuvintelor esenţiale pe lângă ” iartă-mă ” strecuraţi şi ” mulţumesc “!

sursă:mediafax.ro


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 12 Comments
 1. Paul says:

  foarte interesant..si adevarat nimic nu iti face ziua mai placuta decat un sincer “multumesc”..sau sa-l “daruiesti” la randul tau..a si pe langa “multumesc” si “iarta-ma” trebuie adauga numaidacet “te iubesc” happy big grin

 2. addicted says:

  @Paul: Si uite asa se formeaza un intreg pachet din care toti am iesi… fericiti. big grin

 3. Paul says:

  @Addicted fericiti si indragostiti happy..dar..pacat ca situatiile astea se gasesc tot mai rar..

 4. addicted says:

  @Paul: Sa stii ca da. Din pacate vad din ce in ce mai multe cupluri in care ori ea e materialista ori el profitor!Where is the looooooooooooove??

 5. Paul says:

  @Addicted exact..unde e iubirea,sinceritatea?..e pe cale de disparitie..

 6. addicted says:

  @Paul: Sunt duse, tay tay din varii motive!

 7. Paul says:

  @Addicted da..sunt putine persoane care mai iubesc cu adevarat de exemplu.prea putine,cand o sa dispara si aceste,chiar nu stiu ce se va intampla cu lumea asta big grin..uneori cred ca ne “autodistrugem reciproc” big grin

 8. ZuZu says:

  Hmm o alta metoda de a capta energie pozitiva thinking, cred ca si eu am sa introduc mai des (cand e cazu) cuvantul ”multumesc” in context big grin

 9. Delia says:

  Multumesc ca faci parte din viata mea!

 10. cristishady says:

  Eu incerc sa multumesc, si de multe ori cred ca nu reusesc indeajuns demult..pt ca multumirea si recunostinta nu trebuie sa se reduca la simple cuvinte, ci la toata atitudinea fata de acea persoana.. Asa din cuvinte multumim pana la cer si inapoi.

 11. addicted says:

  @Paul: Cine sigur va ramane si va perpetua specia iubaretilor. laughing
  @ZuZu: You do so!!! big grin
  @Delia: blushing
  Multumesc si eu!
  @cristishady: Pai de aia am specificat ca nu e vorba de spus la misto, de un multumesc aruncat si odata ce spui multumesc din inima atitudinea e ” ca atare “.

 12. Diana says:

  Este și reversul medaliei… cum oamenii nu se sinchisesc să spună un mulțumesc frumos, alții fac lucruri în derâdere, ajută fără chef, fără un zâmbet pe față, fără să facă acel ceva cu pasiune… și cum să mulțumești din suflet pentru lucruri care nu sunt făcute din suflet?
  „Mulțumesc”, „iartă-mă” înseamnă reciprocitate. Nu contează de câte ori le spui sau cum doar… mai contează și ce face și cum le primește cealaltă persoană.

  Din păcate pe mulți textele astea nu îi ating. Tocmai pentru că n-au înțeles niciodată ce e ăla „mulțumesc” din suflet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.