Cafeaua deshidrateaza ?

Pe timp de vară încerc sau mă rog încercam să micşorez cantitatea de cafea tocmai pentru a împiedica deshidratarea.Dar conform American College of Sports Medicine, se pare că este vorba doar despre un mit. În timp ce cafeină semnalează rinichilor să scape de apa în exces din organism, efectul e doar pe termen scurt, ceaşca de cafea înlocuind imediat şi chiar depăşind, ca şi cantitate, fluidul pierdut.  Un studiu publicat în 2007 de Internaţional Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism a arătat că băuturile ce conţin cafeină contribuie la hidratare în aceeaşi măsură că şi cele fără cafeină.

Un grup de ciclişti a fost pus să pedaleze peste două ore pe o vreme toridă şi umedă. Pentru hidratare, aceştia au primit băuturi energizante pentru sportivi dar îmbogăţite cu cafeină, dovedindu-se că această a fost la fel de bună că şi băuturile pe care aceştia le consumau în mod curent, dar care nu aveau cafeină!

Aşadar pot să mă las liniştită hidratată de tot ceea ce conţine cofeină.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 16 Comments
 1. Mihaela spune:

  Interesant, am aflat ceva nou. happy Oricum, eu prefer in aceasta perioada apa sau sucurile naturale reci. Mai beau si ceai, chiar cald, dar doar dimineata. O sa incerc sa-mi fac niste ceai rece acasa, poate cu niste fructe. tongue

  • addicted spune:

   Chiar ma gandeam cand ai sa pomenesti de ceai. hee hee Sa ne spui si noua care din ceaiurile incercate ” merg ” reci ca eu sunt interesata.

   • Mihaela spune:

    Pai depinde…din cate am observat nu merg reci ceaiurile cu scortisoara si in general cele condimentate. Mie nu-mi plac deloc. In schimb merg bine anumite ceaiuri de fructe (depinde si de ingrediente), unele ceaiuri negre/verzi aromate. La CTS chiar se vand ceaiuri „ice tea”, combinatii care merg reci.

 2. Peter spune:

  Facă ce-o face, da’ eu fără cafea sunt mort!

 3. Paul spune:

  pfffiiiuu…m-am linistit..oricum nu ma lasam eu smug happy

 4. NightOn spune:

  Nu știu dacă deshidratează sau nu, cert este că nu renunț laughing

 5. Diana spune:

  Eu tot cred că deshidratează și asta știam de mult… ideea e câtă apă e… că dacă e o cafea lungă-lungă, da, compensează apa din ea deshidratarea.
  Dar eu prefer să rămân la ideea că după o cană de cafea, se compensează cu 2 de apă. big grin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *