De ce şi cum ar fi…. dacă!?

Life is short and temporary. Don’t waste it with your stress just because you can’t get what you want!

Ne plângem zilnic de problemele din viața noastră, de morala părinţilor, de certurile cu partenerii…. suferim pentru o iubire pierdută ce peste ani oricum devine pierdută cu totul; pierdută în timp, pierdută în gânduri… pierdută de tot când realizezi că nici nu a fost iubire!

Ne plângem atât de mult și atât de des de tot ceea ce NU avem încât uităm să profităm de ceea ce AVEM. Uităm să privim cu ADEVĂRAT în stânga și în dreapta și ne axăm pe o singură chestie, un singur sentiment de: REGRET. Ce-ar fi să privim cu atenție viața noastră și scurt să o analizăm? Ce-ar fi să ne privim mai atent în oglindă? Suntem BINE, avem cu ce ne PRIVI, putem simţi, putem mirosi, avem SIMŢURI! Ce ar fi să te trezeşti într-o dimineaţă paralizat? Ce ar fi să nu mai poţi vedea zâmbetul iubitului, a copilului, a părinţilor? Ce ar fi să nu le mai poţi simţi respiraţia, mângâierea? Ce ar fi să nu le mai auzi vocea, să nu le mai auzi sfaturile, MORALA? Ce ar fi, cum ţi-ar fi?

Cum ar fi să afli că ai o boală incurabilă? Ţi-ai mai pierde vremea gândindu-te la cel/cea ce te-a lăsat, cel/cea ce te-a făcut să suferi?La probleme cărora oricum le găseai rezolvare? La cele 2, 3 restanţe? Nu. Te-ai gândi să PROFIŢI de ultimele clipe alături de prieteni şi familie! Dar de ce sa nu profităm ACUM de toate astea dacă în momentul în care ne imaginăm cum ar fi FĂRĂ ni se face pielea de găină? De ce?

Ce-ar fi să spunem MULȚUMESC zilnic pentru faptul că suntem sănătoși fizic și mintal, că avem oameni dragi în jurul nostru ce ORICÂND, la ORICE oră ar sări în ajutorul nostru, ce-ar fi să nu ne mai axăm atât de mult pe lucruri fără de care oricum PUTEM trăi și să profităm de lucruri fără de care viața noastră nu ar mai fi la fel!? Chiar trebuie să pierdem pe cineva pentru a învăța o lecție? Chiar trebuie să pierdem pe cineva pt.a ne da seama cât de mult înseamnă pentru noi? Chiar ne e atât de greu să REALIZĂM că nimic nu e mai grav decât…. moartea??

Te-ncearcă viața ani la rândul? Capul sus, se întâmplă lucruri mult mai grave. TOTUL în viaţă se leagă şi se întamplă cu un scop! Nu fi orb și nu-l căuta, cu răbdare….. așteaptă și cu siguranță vei primi ce-i AL TĂU!

SINGURI ne afundăm profund în ceea ce nici nu ar trebui să ne apese, picăm în depresii, aprofundăm depresia…..  singuri ne facem rău, nu cel ce ne-a rănit, nu cel ce ne jignește, nu cel de lângă noi ci noi SINGURI.

Dacă tu crezi că treci prin momente grele și UIȚI să zâmbești, dacă tu crezi că problemele tale sunt grave și uiți să profiți de ceea ce AI, de familie și prieteni, atunci urmărește acest filmuleț:

YouTube Preview Image

Life is always a combination of both good and bad things. It depends on which one you want to look at.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 25 Comments
 1. ioly says:

  cred ca este cel mai bun articol pe care l-am citit la tine. m-ai emotionat si mi-ai dat o palma peste fata…

  • addicted says:

   Eu nu-mi doresc decat ca noi oamenii sa devenim (mai)constienti de ceea ce avem si sa incetam sa ne mai plangem de lucrurile pe care nu le avem, lucruri ce oricum sunt fara valoare si importanta.

   • ioly says:

    putini fac asta multi o fac doar cateva clipe dupa citire si isi revin

    • addicted says:

     Sunt constienta de asta dar macar unul daca din tot ce citeste/vede/simte ramane cu cel putin un strop de recunostinta fata/pentru ceea ce ARE, eu sunt multumita pentru ca uneori se face primavara cu o floare.

 2. Alinu says:

  Okay this officially made me cry and you know why ..

  • addicted says:

   Stiu de ce si totusi TU zambesti si mergi mai departe pentru ea, nu te afunzi in lucruri marunte si-n depresii si profiti ,chiar de-o faci cu frica, de toate clipele de fericire! kiss big hug

 3. Baby R. says:

  Am avut o tura de plans, si cand am citit asta a urmat a doua… :-|

 4. vacitim says:

  Buna dimineata si multumesc pentru articol! As adauga ceva, daca as avea ce happy

 5. NightOn says:

  Consider că cineva care nu este în stare să fie recunoscător pentru ce are se află într-o greșeală teribilă și nu are habar de ceea ce înseamnă această viață. Nu vom avea niciodată bogății materiale însă dacă vom ști să apreciem ce avem, persoanele din jurul nostru etc, câștigăm un alt gen de bogății (cele sufletești) care contează enorm.

  • addicted says:

   Pai la urma urmei oricand cand parasesti aceasta viata nu iei nimic cu tine si atunci why bother, why struggle? Nu am sa-i inteleg pe cei care viseaza cai verzi pe pereti, au pretentii prea mari si dau lucruri de valoarea pentru lucruri trecatoare. Nu am sa-i inteleg nici pe cei carora o suma de bani le tin de cald iar un suflet aproape nu!

 6. […] strigare ce caută lumina-n pieptul de metal Rupe monotonia unei tăceri ce are pecete de […]

 7. Peter says:

  Mi s-a cam făcut pielea de găină, şi îţi spun asta tocmai pentru am văzut multe grozăvii la viaţa mea…
  E tulburător… M-a înduioşat puştoaica şi îmi dau seama prin ce momente teribile a trecut…
  Îţi mulţumesc pentru articol, îl pun pe Fb să-l citească şi alţii…

  • addicted says:

   Si pe mine ma induiosat tipa dar mi-a dat si putere si m-a invatat sa profit, mai mult decat o fac deja, de cei de langa mine atata timp cat ii mai am.
   Multumesc. Ma bucur ca sunt persoane ce l-au citit si-au inteles ce am vrut sa zic!

 8. Cătălina says:

  Io rar plâng la chestii din astea dar video-ul ăsta mi-a smuls o lacrimă. Oamenii care îi spun fetei din video că-i puternică are dreptate.
  Şi eu am dat share poate vede careva, care are asemenea şi se gândeşte şi a doua oară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.