Nu spune ce nici tu nu vrei să auzi

Mi-aș fi dorit să pot pune anumite persoane pe mut, să nu-i mai aud și să le ignor săgețile aruncate fără motiv.

Gura multora merge fără rost, mintea multora seamănă cu o gaură neagră și prea mulți din jurul lor bagă în seamă ceea ce zic, aruncă, scuipă, “gândesc” și din păcate se lasă afectați!

Mereu am fost genul de om care înainte de-a scoate o perlă pe gură, a rumegat-o mult și bine pentru că de aia am minte – ca să GÂNDESC și de aceea de foarte multe ori am căutat să explic omului din fața mea că greșește și să nu mă limitez la un singur ” alint “. Singurele momente în care am jignit au fost cele în care săgețile nu mai conteneau să mă atace cu viteza luminii…..

Știu ce efect au cuvintele asupra oamenilor așa că înainte de-a arunca o vorbă urâtă mă gândesc cam ce impact ar avea asupra mea și astfel mă abțin și/sau găsesc o altă metota de-a zice ce am de zis. Nu e la fel de simplu ca atunci când arunci un alint de genul ” ești proastă/grasă/idioată/chioară etc. ” și pleci nervos și fără lungi explicații însă nici nu lasă aceleași urme.   Mulți ironizează și aruncă glumiţe însă nu realizează că aceeași glumă spusă de mai multe ore ajunge să atingă și să fie luată de bună!!

Există o foarte bună și înteleaptă vorbă: ” Ce ție nu-ți place altuia nu-i face ” – e simplu. Puneți-vă în papucii celuilalt înainte de-a spune/face ceva.


Si-au lasat amprenta↓


This Article Has 10 Comments
 1. Peter says:

  Zi-le în faţă ce-ai de zis (dar cântăreşte înainte ce-ai avea de pierdut sau de câştigat)… sad

  • addicted says:

   Conteaza mult si CUM spui, repet, e mai usor sa arunci vorbe cand te enerveaza cineva sau te priveste cu sictir decat sa INTREBI si/sau sa lamuresti… De mine se spune ca am rabdare pana la Dumnezeu si poate de aia pana nu explic si MA explic nu ma las, prefer asta in locul unor cuvinte scurte dar urate!

 2. Mihaela says:

  Sau multi vorbesc si trantesc diferite rautati sub pretextul ca ei sunt sinceri. Ce ma enerveaza oamenii aia. Nu cred ca esti mai sincer daca spui ceva care-l supara pe un om sau care-l jigneste.

 3. NightOn says:

  Este o vorbă înțeleaptă după care și eu mă ghidez mereu. Psihicul uman, deși atât de complex, uneori poate fi foarte fragil. De aceea este bine să gândim înainte să vorbim.

  • addicted says:

   Sa gandesti inainte de-a spune sau a actiona pentru unii este o necunoscuta, se grabesc sa scoata pe gura fix ceea ce le-a trecut in momentul ala prin cap DESI de-ar gandi mai mult s-ar razgandi.

 4. Creve says:

  De multe ori vorba doare mai tare ca o palmă big grin

Leave a Reply

Your email address will not be published.